Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacian Cioloș, despre programul Ro-Net: Până la finalul anului ne propunem să conectăm la internet 750 de localități din rural

Publicat

internet la sate Programul „Internet la sate” s-a derulat cu unele disfuncționalități, dar până la sfârșitul acestui an toate cele 750 de localități din mediul rural incluse în program vor avea acces la internet, a declarat, vineri, premierul Dacian Cioloș, la finalul întâlnirii cu ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan.

„Am discutat și despre programul Ro-Net. E vorba despre internet la sate, program pentru care am avut și avem în continuare bani din fonduri europene, câteva zeci de milioane de euro, dintre care în exercițiul financiar 2007 – 2013 s-au cheltuit foarte puțini bani”, a transmis Dacian Cioloș.

Potrivit premierului, au existat disfuncționalități și o anumită rezistență în ceea ce privește introducerea internetului la sate.

„Este vorba despre 750 de localități care ar putea beneficia de internet la sate. Din ce s-a făcut până acum, în ultimele două luni, avem 90 de proiecte, pentru 90 de comune, care sunt în curs de finalizare și ne fixăm ca obiectiv să finalizăm tot acest proces, până la sfârșitul anului, și să reușim să cablăm toate localitățile”, a declarat Cioloș.

Blocarea proiectelor a avut loc mai ales pe „circuitul de avizare”, a mai explicat premierul.

„Sunt autorități locale care au inițiat zeci de avize pentru aceste proiecte care sunt foarte simple. O să am în perioada următoare discuții și cu prefecții din fiecare județ, ca să vedem cum stau lucrurile în fiecare localitate, în așa fel încât să putem finaliza acest proces, apoi să finalizăm execuția”, a mai declarat Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a avut vineri o întrevedere de lucru, la sediul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, cu ministrul Marius Bostan, secretarii de stat Horațiu Anghelescu și Radu Dorcioman, subsecretarul de stat Carmen Elian și alți membri ai echipei de conducere din minister.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex.

    duminică, 17.01.2016 at 13:06

    Fix tichie de mărgăritar le trebuie sătenilor… Nu mai bine ne făceați drumurile, rețeaua de apă potabilă și canalizarea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax