Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacian Cioloş: Pensiile se majorează cu 5 la sută de la 1 ianuarie, iar TVA-ul scade la 20 la sută. „Am menţinut ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial”

Publicat

ciolos dacian premier Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seară, că proiectul de buget pe anul viitor prevede creşterea pensiilor cu 5%, indexarea salariilor bugetarilor cu 10% precum și scăderea TVA-ului cu patru puncte procentuale, la 20%, măsuri anunţate de Guvernul anterior.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că a construit proiectul bugetului pe 2016 ţinânt cont de deciziile aprobate deja de Parlament.

„Eu am mai spus că legea bugetului am construit-o în aşa fel încât să includem deciziile anterioare şi referitoare la Codul fiscal şi la creşterile salariale de 10%. (…) În proiectul de buget vor fi incluse deciziile luate de Parlament prin diferite acte normative. Eu ştiu de măririle salariale adoptate prin diferite acte normative. Acolo unde avem acte normative aprobate de Parlament, le-am luat în considerare”, a declarat prim-ministrul la România TV.

Premierul a precizat totodată că şi majorarea pensiilor cu 5% în 2016 va fi menţinută.

„Pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetului iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri”, a afirmat şeful Guvernului.

În plus, Dacian Cioloş spus că investiţiile nu vor fi reduse în bugetul pe 2016.

„Când vom prezenta bugetul vom explica toate cele care au stat la baza calculelor. Ce pot să vă spun că pe investiţii nu vom scădea alocările bugetare ci mergem chiar cu majorări: cele din sectorul public, dar cred că odată cu măsurile din Codul Fiscal să încurajăm şi mediul privat”, a menţionat Cioloş.

În ceea ce privește reformarea administraţiei publice, şeful Guvernului a menţionat că scopul urmărit este, de fapt, creşterea performanţei, nu concedierea angajaţilor.

„Eu am vorbit de reformarea administraţiei nu pentru a concedia pe cineva ci pentru a crelte performanţa administraţiei. Nu vrem să reducem personal pentru a ne ieşi bugetul”, a adăugat Cioloş.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax