Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daia Română, prima comună din Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”. Contractul a fost semnat

Publicat

Daia Română este prima comună din județul Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Contractul de finanțare, în valoare de peste 36,7 milioane de lei, a fost semnat miercuri, 27 martie.

„Astăzi (n.r. miercuri, 27 martie) a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 36.769.394,28 lei, prin care toate locuințele, agenții economici și instituțiile publice din comună vor fi racordate la rețeaua nou construită de gaze naturale.

Este primul contract de acest gen din județul Alba și dovada că munca de echipă aduce cel mai bune rezultate”, a transmis președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pe pagina de Facebook.

Rețea de distribuție a gazelor naturale în comuna Daia Română

Potrivit documentației, alimentarea cu gaze naturale a comunei se va realiza din Stația de reglare – măsurare predare (SRMP). Aceasta din urmă este proiectată în zona satului Limba, comuna Ciugud.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale care urmează să deservească comuna Daia Română va fi compus din:

  • Conducta de racord gaze naturale de presiune înaltă, din oțel DN150, PN40 bar, va avea o lungime de 50 m. Aceasta se va racorda la conducta de înaltă presiune Band – Gănești – Botorca – Băcia (Vest III).
  • Un modul SRMP PN40 bar, care va fi amplasat în satul Limba, comuna Ciugud, cu o capacitate tehnologică de 5.470 Smc/h. Modulul SRMP va regla presiunea gazelor de la
    regimul de presiune înaltă la regimul de presiune medie la care va funcționa rețeaua de distribuție.
  • Rețea de distribuție gaze naturale de presiune medie, din PEHD100, SDR11, SR ISO 4437, cu o lungime aproximativ de 37.802 ml și conducte din OL cu o lungime aproximativă de 0,170 km care va cuprinde toată trama stradală a localităților și va deservi toate locuințele, agenții economici și instituțiile. Calculul de dimensionare se va face pentru un debit de 5.470 Nmc/h.
  • Branșamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, pentru 1.322 imobile și instituții publice.

Pentru evitarea spargerii carosabilului la executarea branșamentelor, în cazul străzilor modernizate, conductele se vor amplasa pe ambele părți ale străzilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax