Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro

Publicat

Star Transmission – filiala din România a concernului german Daimler a inaugurat joi, 9 ianuarie 2014, la Sebeș, o nouă unitate de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes – Benz. Investiția companiei care face parte din concernul german Daimler este de aproape 40 de milioane de euro. Hala de producție are o suprafață de circa 13.000 de metri pătrați, construcția fiind finalizată în 10 luni. Noua unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru Mercedes a creat 150 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat remis de companie redacției Alba24.

”În cele 310 zile s-au folosit pentru construcția noii unități de montaj 500 de tone de oțel, 4000 de metri cubi de beton și s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pământ. Odată cu inaugurarea construcției a început azi în mod oficial și montajul cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj. Noua unitate de producție cuprinde, pe lângă liniile moderne de montaj, și spații pentru birouri, depozitare și logistică.

Extinderea capacităților de producție de la Star Transmission sprijină producția suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcționează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes, fiind foarte apreciate de clienții concernului, se mai precizează în comunicatul STC.

”Compania Star Transmission pune mare valoare pe instruirea optimă a angajaților săi, acesta fiind și motivul pentru care cei 150 de muncitori au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. Know-how-ul și experiența angajaților noștri sunt premisele dezvoltării de succes a companiei Star Transmission. În timpul școlarizării din Germania angajații noștri s-au specializat în montajul cutiilor de viteză și s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu există diferențe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania și una produsă în Romania”, spune Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.

Printre invitații de onoare s-a numărat si Excelența Sa, doamna Judith Urban, consul al Germaniei la Sibiu.”Dezvoltarea exemplară a filialei Daimler, Star Transmission în orașele Sebeș și Cugir este un exemplu a unei povești de succes. Această poveste a devenit una de succes și datorită colaborării excelente cu autoritățiile locale. Doresc atât companiei STC cât și partenerilor acesteia mult succes, iar noului proiect de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj, să aibă pe viitor doar registre de comenzi pline”.

Gheorge Feneșer, prefectul județului Alba a felicitat compania STC pentru că a reușit performața de a inaugura două produse de succes- cutia de viteza în 5 trepte și cutia de viteză cu dublu ambreiaj- într-un interval de 6 luni, finalizându-și discursul cu urarea: „În doi ani mi-ar face mare placere să fiu prezent la inaugurarea investiției de 300 de milioane de euro dar și mai mult m-ar bucura să aud că la STC se montează în întregime autoturisme de lux Mercedes-Benz.”

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean: „Noile hale de producție oferă avantaje pe mai multe planuri, creând în același timp locuri de muncă nu doar în Sebeș, ci și în întreaga regiune. STC a găsit în județul Alba forță de muncă bine calificată și ne bucurăm că acest nou model de cutie de viteză se produce acum în județul nostru, nu doar în Germania.“

Și Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeș a subliniat că va oferi în continuare tot sprijinul administrației publice locale. „ Nu pot decât să mă bucur de acesta nouă investiție; voi sprijini în continuare compania STC și orice alt investitor care crează locuri de muncă”.

Filiala Daimler- Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive filiala oferiă clienților și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan peste 1000 de angajați.

 Citește și Daimler primeşte 37,4 milioane de euro ajutor de la stat pentru extinderea investiţiei de la Sebeş

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

 1. Pingback: Star Transmision a inaugurat oficial o nouă fabrică la Sebeș. Investiția de aproape 40 milioane euro a creat 150 locuri de muncă | Sebes24

 2. Baba Lucia

  vineri, 10.01.2014 at 10:22

  Asta da investitie ! NEPOLUANTA !!!

  Și Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeș a subliniat că va oferi în continuare tot sprijinul administrației publice locale. „ Nu pot decât să mă bucur de acesta nouă investiție; voi sprijini în continuare compania STC și orice alt investitor care crează locuri de muncă SI NU POLUEAZA SEBESUL CU AERUL SI ASA STRICAT”

 3. Costel

  duminică, 12.01.2014 at 14:12

  Investitia a fost facuta in intregime din banii guvernului roman dati ca “ajutor ” firmei Daimler!!!

  Saracii..! Aveau nevoie..

 4. Costel

  duminică, 12.01.2014 at 14:12

  cu asa ajutor ,orice roman isi face Firma!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax