Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Daimler a inaugurat o nouă unitate de producţie la Cugir. Investiţie de 36 milioane de euro şi 200 locuri de muncă

Publicat

Schlösser, Pruscha, Furdui Star Transmission, filială a grupului Daimler, a inaugurat joi, la Cugir, o nouă unitate de producţie. Finalizarea acestei noi facilități – o investiție de 36 de milioane de euro și având o suprafață de 11.000 mp – creează oportunități de muncă pentru 200 de angajați, transmit reprezentanţii companiei.

În noua hală de la Cugir, Star Transmission a început producția în serie a patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic. Aceasta din urmă se produce tot în România, la Sebeș, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiție masivă menită să susțină rețeaua globală de producție Daimler: 300 de milioane de euro și oportunități de lucru pentru 500 de noi angajați.

În cadrul strategiei de creștere sustenabilă a Grupului, investițiile finalizate în acest an la Cugir au vizat și calificarea personalului în fabricile din Germania, dar și implementarea de tehnologii de ultimă generație. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză.

Investiția actuală de la Cugir presupune o creștere în mai multe etape a capacității de producție a roților planetare. Ea urmează investiției de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcția, în cadrul aceleiași baze, a unei noi hale de producție. Star Transmission a devenit, ulterior investiției din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) și Star Assembly (Sebeș), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două

comunități, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2600 de angajați.

Falk Pruscha, Director General Star Transmission & Star Assembly: ”Continuăm să dezvoltăm unitățile de producție din ambele locații”

3.Controlul final al piesei Calificarea continuă a acestora, constând în traininguri recurente, la sediile Daimler din Germania si nu numai, este dublată de implicarea constantă în susținerea învățământului profesional de tip german în România. Absolvenții acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly și companiile partenere, deținând competențe și certificări recunoscute atât în România, cât și în străinătate. În cadrul unităților de producție din Cugir și Sebeș funcționează o Școală de Maiștri precum și programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenți din România și Germania, mai precizează reprezentanţii companiei.

Prin cele două filiale din România, grupul Daimler derulează, în cadrul unei strategii de termen lung, programe de dezvoltare a comunității locale, cu accent pe domeniile educație, cultură și sănătate, susținând financiar spre exemplu, lucrările de modernizare a unei grădinițe din Cugir.

Star Transmission, o unitate de producție strategică pentru Grupul Daimler, a luat naștere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experiența locală de două secole în prelucrarea metalelor și expertiza concernului german, unul din liderii pieței mondiale de mașini premium și vehicule comerciale. În 2013, Daimler devine acționar unic al Star Transmission Cugir și deschide o bază de montaj, Star Assembly Sebeș, consolidându-și poziția și devenind astfel una din cele mai importante investiții străine în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. costea

    vineri, 24.03.2017 at 09:19

    Cât din suma investită a fost ajutor de stat?
    Pentru…200 de locuri de muncă, în România codului sclavagist al muncii unde…flexibilizarea muncii stă în…pixul mărețului investitor!
    Nu ne îmbătăm noi mai bine cu un ghinars decât cu aqua chiore?…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax