Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler cere conexiuni feroviare pentru fabrica din Sebeș. Transmisiile fabricate la Star Assembly vor fi transportate cu trenul

Publicat

Star Assembly, subsidiara Daimler in Romania

Daimler are nevoie de infrastructură feroviară pentru uzina din Sebeş, fiindcă transmisiile produse acolo vor fi transportate pe tren iar compo­nentele necesare vor fi livrate tot cu trenul, a declarat Martin Schulz, șef al Mercedes-Benz România pentru  Ziarul Financiar.

Reprezentanții concernului german sunt nemulțumiți că deși municipiul Sebeș este la 230 km de Curtici dar, din cauza lucrărilor de pe Coridorul IV, care nu se mai termină, trenurile de persoane fac 5 ore, iar cele de marfă, mult mai mult.

În plus, la Sebeș, aflată pe magistrala 200 Brașov – Sibiu – Vințu – Deva – Arad, linia nu este electrificată.

Cei 230 km dintre Brașov și Vințu de Jos nu sunt electrificați și după revoluție nu s-a electrificat nimic în rețea, astfel că am rămas tot cu cei 4.000 km dintre 1965 și 1989.

harta coridor feroviar

Anii trecuți, Dacia și Ford au cerut insistent investiții în modernizarea căilor ferate, fiindcă trenurile fac și peste o zi de la Craiova la Curtici sau de la Mioveni la Constanța.

Trenurile stau mult și la vama cu Ungaria, dar greutăți mari sunt și la port în Constanța, astfel că feroviarul nu este atât de eficient precum în alte țări din regiune (Slovacia, Ungaria, Polonia).

Fabrica din Sebeş, unde Daimler produce unele din­tre cele mai avansate cutii de viteze din lume, va deveni „neutră“ din punctul de vedere al emisiilor în următorii doi ani. Acest lucru înseamnă că transmisiile produse acolo vor fi livrate utilizând transportul feroviar.

În ciuda vitezei medii de sub 20 km/h pentru trenurile de marfă, capacitatea foarte mare de transport compensează.

„Sebeş are ambiţia de a deveni neutră din punct de vedere CO2 cel târziu în 2022 aşa cum vor fi toate fabricile noastre. Prima a fost uzina din Sindelfingen, Germania, şi ulterior exemplul va fi urmat de toate unităţile de pro­ducţie.

Prima întrebare are legătură cu energia electrică – de unde provine aceasta, trebuie să provină din surse regenerabile. Mai înseamnă şi transport feroviar.

Noi cerem acum conexiuni feroviare pentru fabrica din Sebeş pentru a îmbunătăţi logistica“, a spus Martin Schulz, CEO al Mercedes-Benz România.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 milioane euro.

Aceasta se adaugă celei de 300 milioane euro demarată în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în pro­ducţie cutia automată cu nouă trepte.

Surse: Hotnews.ro, ZF.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax