Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dan Barna NU demisionează după contra-performanța de la alegeri. Cioloș: ”Susținerea noastră va merge spre Klaus Iohannis”

Publicat

Dan Barna a organizat luni o conferință de presă, alături de Dacian Cioloș, într-o încercare de a arăta unitatea în interiorul Alianței. ”Nu este nici o surpriză că susținerea noastră va merge spre Klaus Iohannis” a spus Cioloș. ”Voi recomanda alegătorilor mei să îl susțină pe Klaus Iohannis” a adăugat și Barna.

Barna a spus că nu va demisiona.  ”Este un proces de la care învățăm. Chiar în această seară am provocat colegii de la filiale la o discuție. A fost cea mai grea campanie electorală pentru noi și suntem pe un drum în continuare bun pentru că peste un milion și jumătate au votat pentru noi” a spus Dan Barna.

”Trebuie să tragem învățăminte din aceste campanii… În România se naște o forță politică în măsură să colaboreze cu celelalte forțe politice din România” a spus Cioloș. Acesta a vorbit despre întărirea colaborării dintre cele două forțe.

La sfârșitul săptămânii va fi organizată o ședință comună a biroului de coordonare al Alianței.

Klaus Iohannis conduce în clasamentul candidaților la alegerile prezidențiale cu 36,34% după numărarea a 99,21% din voturile valabil exprimate în țară și centralizate de către PNL. El este urmat de Viorica Dăncilă, cu 23,55% și de Dan Barna, cu 13,89% din voturi.

Contra-performanța lui Barna a generat discuții în interiorul Alianței USR-PLUS. Deputatul USR Stelian Ion a declarat luni dimineață la RFI România că în campania lui Dan Barna la prezidențiale ”s-au făcut greșeli” și a cerut o analiză în partid, scrie G4Media. Deputatul a ezitat să răspundă clar dacă se impune schimbarea lui Barna de la conducerea partidului și a precizat că nu este adeptul organizării unui congres rapid. „Mandatul pentru președinte a fost dat pentru 4 ani, dar un scor atât de clab poate ridica și această chestiune”, a mai declarat acesta.

Și deputata USR Cosette Chichirău a enumerat, luni dimineață, într-o declarație la Digi24, erorile strategice ale lui Dan Barna în campania pentru alegerile prezidențiale: faptul că ”nu a avut ceva de spus despre Iohannis, deși își dorea jobul lui, pentru că nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi”. Chichirău a mai spus că este foarte greu să spui că vrei să fii președinte când tu nu vrei să intri la guvernare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax