Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dan și Meleșcanu nu demisionează. Informațiile despre votul din Diaspora: ”Fake news. N-a existat nici o problemă”

Publicat

a

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri seara că premierul Viorica Dăncilă nu i-a cerut să demisioneze. Și ministrul de interne, Carmen Dan, refuză să-și dea demisia, considerând că acest gest este nejustificat. Aceștia consideră că nu au nici o vină în faptul că românii din Diaspora nu au putut vota, ba chiar încearcă să minimizeze importanța incidentului. Meleșcanu avansează chiar ideea de ”fake news”. Explicațiile celor doi le găsiți mai jos.

Declarația lui Meleșcanu vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus că Viorica Dăncilă ar trebui să procedeze la demiterea imediată a ministrului de externe și a celui de interne, pentru că aceștia nu au știut să-și dea demisia de onoare în urma organizării defectuoase a votului de la alegerile europarlamentare 2019.

„Nu, nici vorbă! Nimeni nu mi-a cerut demisia. A cerut-o domnul Klaus Iohannis, care este în campanie electorală și care de fapt este persoana care a creat cele mai mari dificultăți la votul din diasporă prin decizia de a băga referendumul împreună cu alegerile pentru Parlamentul European. Din acest punct de vedere, în loc de 2 minute pe cap de om – care ar fi putut să permită tuturor să voteze – s-a ajuns la 7 minute, pentru că au fost alte foi volante pe care să fii înscris, liste suplimentare”, a motivat Teodor Meleșcanu neputința autorităților, într-o emisiune la Digi24.

Teodor Meleșcanu mai spune că informațiile primite din Diaspora au fost „fake news”. „Vă anunț respectuos că este fake news. N-a existat nicio problemă. Știu că s-a vânturat: ba că nu mai sunt buletine, ba că nu sunt destule ștampile, așa ceva… a mințit fără nici un fel de problemă. Nu știu cine a spus așa ceva”, a declarat ministrul de externe.

Și ministrul de interne, Carmen Dan, refuză să-și dea demisia, considerând că acest gest este nejustificat. Ministrul a prezentat într-o declarație de presă, miercuri seara, argumente prin care neagă orice responsabilitate pentru organizarea defectuoasă a votului la alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție.

Ea a spus că nu MAI a fost organizatorul votului în Diaspora, iar în țară nu au existat raportări de fraude, ci cel mult a fost vorba de unele „sincope”, pentru care, în unele cazuri, responsabilitatea ar aparține STS, după cum a sugerat ministrul de interne.

Dacă votul din țară nu a fost corect, înseamnă că PNL a câștigat fraudulos? a întrebat retoric ministrul Carmen Dan. „Nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să influenţeze siguranţa votului”, a mai afirmat aceasta. 

„O demisie o voi depune numai atunci când partidul mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru și mă simt nevoită să dezamăgesc: nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a adăugat Carmen Dan.

Sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax