Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Simedru: „Dorin Sandea nu îndeplineşte condiţiile de a fi inspector şcolar general în Alba. Din 2008, în judeţ nu s-au mai organizat concursuri pentru directori de şcoli”

Publicat

dan simedru Deputatul PNL Alba, Dan Simedru consideră că inspectorul general al IŞJ Alba, Dorin Sandea „ nu îndeplineşte condiţiile de a fi inspector şi nici să participe la concurs”. Simedru crede că înainate de organizarea concursurilor pentru directori, ar fi trebuit pusă în discuţie organizarea de conncursuri pentru inspectorii generali şcolari.


„Eu salut faptul că în sfârşit ministerul Educaţiei se gândeşte să pună în legalitate fiecare şcoală şi să aleagă directori competenţi din rândul cadrelor didactice, dar mi-aş dori foarte mult să facă în aşa fel încăt această operaţiune să nu fie politizată. Nu l-am auzit pe domnul ministru discutând despre ce ar trebui prima dată, despre inspectoratele şcolare. Nu poţi să faci concursuri pentru directori, dacă nu faci întâi pentru inspectorii şcolari. Cu atât mai mult cu cât sunt o serie de inspectori şcolari generali care nu îndeplinesc condiţiile de a fi inspectori şi nici să participe la concurs, cum este cazul şi la Alba”, a spus Dan Simedru.Deputatul PNL Alba a precizat că în judeţul nostru ultima oară când s-a organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori şcolari a fost în 2008, pe vremea când era prefecct de Alba, iar la conducerea IŞJ Alba era Cornel Sandu.

„Era normal ca cei din şcoală, profesorii, aleşi din consiliul profesoral să facă parte din consiliul de administraţie, şi cei numiţi de administraţia locală, alături de reprezentanţii părinţilor să fie cei care ,,scot politicul” din şcoală. Logic ar fii ca aceste concursuri (dacă sunt organizate de Inspectoratele Şcolare Judeţene, iar în acest sens aşteptăm proiectul de metodologie) să fie făcute după ce inspectorii şcolari generali au fost fixaţi pe post prin concurs, un concurs organizat de Ministerul Educației Naționale. Dar, din păcate, se pare că PSD-ul vrea, cum se spune în popor, să pună ,,boii înaintea carului”, din moment ce cei care organizează concurs nu au trecut ei prin concurs”, a mai precizat deputatul PNL Alba.

„În România sunt mulţi inspectori şcolari generali care nu ar mai avea dreptul să ocupe prin concurs acest post, de exemplu, în judeţele Alba şi Caraş Severin, dar nu numai”, spune Simedru, .

Conform unui proiect mai vechi de metodologie de concurs pentru inspectorii şcolari generali și inspectorii generali adjuncţi, aceştia ar trebui să aibă experienţă în management, iar la multe ISJ-uri sunt pe post persoane care nu au această experienţă.

Având în vedere că durata contractului de management este de patru ani, în acest moment nu mai există directori de instituții de învățământ preuniversitar care să își fi ocupat postul prin concurs, toți fiind numiți cu delegație pe o perioadă de maxim un an școlar, delegație care poate fi reînnoită sau poate înceta, în funcție de opțiunea inspectorului școlar general și al consiliului de administrație al ISJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax