Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Simedru: Finanţarea pentru DC 173, Feneş – Bucium „aruncată la gunoi” din cauza Direcţiei Silvice Alba

Publicat

dan simedru Finanţarea drumului comunal 173, Feneş – Bucium este „blocată” la Ministerul Dezvoltării Regionale, din cauza Direcţiei Silvice Alba, susţine deputatul PNL Alba, Dan Simedru.

Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran a depus un memoriu către cabinetul parlamentarului prin care sesizează că finanţarea pentru drumul local de la Feneş spre Bucium a fost „stopată”, din cauza Direcţiei Silvice Alba care a solicitat acest lucru Ministerului Mediului, Regiei Naţionale Romsilva, Consiliului Judeţean Alba, Instituţiei Prefectului, Camerei de Conturi Alba şi Ministerului de Finanţe.

„Această situaţie specială a fost creată în timp şi nu este singulară la Zlatna, de a nu clarifica regimul juridic a unor drumuri şi părerea mea din cauza Romsilva, Direcţia Silvică Alba mai precis care abuzează”, a precizat Simedru.

Cu toate că, potrivit unei adrese a şefului de la Direcţia Silvică, Gheorghe Boariu, pe care deputatul de Alba a citit-o, privind DC 173 Feneş – Bucium, „actele Guvernului nu pot constitui temei legal pentru trecerea unui bun din domeiul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale”,  hotărârea 974/2002 arată la poziţia 61 că acest drum local se transferă din proprietatea statului în domeniul public de interes local al oraşului Zlatna.

Drumul comunal are o lungime de 11, 8 km şi nu a mai fost modernizat din 1985.

„Acest drum a fost transmis de la statul român către autorităţile locale sau judeţene. Pe baza hotărârii de Guvern, Consiliul Local Zlatna şi-a întabulat drumul. A depus acel proiect în valoare de 12.417.480 de lei din care contractul în prima etapă, semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale este de 350.000 de lei. Domnul Ponoran reclamă faptul că s-a încetat finanţarea cu toate că a fost plătit, a început execuţia şi s-a încetat finanţarea din cauza demersurilor făcute de Direcţia Silvică Alba, care îşi revendică drumul, spunând că este al lor”.

Simedru a mai precizat că, în momentul întabulării drumului, Direcţia Silvică Alba nu s-a împotrivit, dar acum în momentul în care este modernizat se opun acestui lucru.

În 2010, primarul oraşului Zlatna a trimis adrese către Direcţia Silvică Alba prin care anunţă că începe modernizarea DC 173, iar în 2014 instituţia a început demersurile de blocare a finanţării.

„A fost înştiinţată (Direcţia Silvică – n.r) şi nu s-au opus la întabulare, nu au avut niciun fel de reacţii, iar acum că cineva a obţinut finaţare ca să faci un drum vi şi opreşti finanţarea, este revoltător. Este o chestie de rea credinţă a celor de la Romsilva, cu atât mai mult cu cât ştii că un drum este prins în finanţare, se lucrează pe el  şi tu stopezil, când din 1985 nu s-a mai făcut nimic pe acest drum. Romsilva în zona limitrofă a drumului nu mai are păduri în administrare, şi în zonă are prea puţină suprafaţă de pădure. Drumul este intercomunal şi turistic”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax