Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dan Simedru: „În diverse comune din Alba, primarii sau consilierii de la Partidul Democrat Liberal le spun cetăţenilor să nu meargă la vot”

Publicat

Ne mai despart doar câteva zile până la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, iar în această perioadă reprezentanții PDL Alba par să-și intensifice acțiunile pentru convingerea populației să nu meargă la vot. Este vorba despre primarii și consilierii din trei comune din Alba, care cer oamenilor să boicoteze alegerile.

Situația a fost adusă la cunoștința prefectului Dan Simedru, care atrage atenția că aceste demersuri sunt ilegale: „Sunt informat că, în diverse comune ,primarii și consilierii de la Partidul Democrat le spun cetățenilor să nu meargă la vot. Eu cred că nu ar trebui nimeni din România și, cu atât mai mult, autorități administrative să pună problema în acest mod. În momentul în care o autoritate îi spune unui om să nu meargă la vot, poate fi considerată și o formă de interzicere a exercitării drepturilor”.

Comunele în care prefectul avea informaţii că se întâmplă asftel de practici sunt: Valea Lungă, Cergău şi Crăciunel. Simedru reaminteşte că “interzicerea drepturilor de vot este pedepsită penal”.

În condiţiile în care se aproprie referendumul, prefectul judeţului Alba a vorbit în conferinţa de presă despre ilegalitățile care pot apărea, susținând că se vor lua toate măsurile necesare pentru desfășurarea corectă a actului electoral: „Suntem pregătiţi cu filtre de poliţie şi va fi pedepsit şi votul multiplu.”

Simedru a reamintit cetățenilor și reprezentanților partidelor politice că votul multiplu este, de asemenea, interzis de lege, menționând că, de cele mai multe ori, acesta se realizează prin turism electoral: „Noi împiedicăm turismul electoral, nu cel de week-end… cetăţenii pot vota oriunde doresc în judeţul Alba…nu împiedică nimeni dreptul cetăţenilor la libera circulaţie. Astfel, ziua de 29 iulie se va desfăşura în mod normal, filtrele de poliţie verifică doar situaţiile unde vor fi deplasări masive”.

Dragoș SUCIU

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax