Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Simedru: Majorarea salarială în sănătate nu este aplicabilă, fără bugetarea spitalelor. Trebuie schimbate actele normative

Publicat

simedru peres Potrivit deputatului PNL Dan Coriolan Simedru, PNL are suspiciuni majore cu privire la majorarea efectivă a salariilor în sănătate, întrucât a fost făcută doar prin Ordonanță de Urgență, fără bugetarea spitalelor. Salariile medicilor şi ale personalului medical nu sunt plătite de către Ministerul Sănătăţii, ci de către spitale, iar, pentru ca acestea să aibă bani pentru aceste creşteri salariale, trebuie nu doar să se facă o rectificare bugetară de urgenţă în luna septembrie, ci trebuie schimbate actele normative care stabilesc tarifele și condițiile de contractare a serviciilor medicale ale spitalelor, a transmis aceasta într-un comunicat de presă.

Potrivit deputatului PNL de Alba, în lipsa surselor de finanțare, spitalele fie vor fi în situația de a nu opera creșterea salarială, fie o vor opera, dar cu costul reducerii alocărilor pentru medicamente și bolnavi.

”Soluția Guvernului a fost deci să ia bani de la bolnavi pentru a da la medici. PNL consideră că majorările salariale pentru medici sunt necesare, dar că modul în care le promovează Victor Ponta este, însă, total greșit! Guvernul a ales o soluție provizorie, prin care să detensioneze pentru moment situația creată de revendicările medicilor, fără a le putea prezenta ,acestora un plan real de susținere pe termen lung a veniturilor. Soluția corectă este ca majorările salariale să fie realizate în cadrul Legii salarizării unitare, în același timp pentru toate categoriile de bugetari. Salarizarea bugetarilor, în ansamblu, trebuie să facă obiectul discuțiilor dintre partidele politice și să se încadreze în ținta de deficit angajată de România. Salarizarea bugetarilor este indicat a fi discutată după finalizarea dezbaterilor pe Codul fiscal”

Potrivit lui Dan Simedru, medicii şi personalul medical trebuie plătiţi în funcţie de calitatea actului medical prestat, astfel încât performanţa să fie răsplătită, iar incompetenţa sancţionată. Sistemul medical trebuie reformat din temelii, astfel încât frauda şi ineficienţa să dispară, iar remuneraţia să fie proporţională cu eficienţa.

”Problema grava a majorării salariale anunţate de Guvern constă în aceea că România va pierde, în foarte scurt timp, orice urmă de stabilitate fiscală, fără ca măsurile luate să mulţumească semnificativ pe cineva. Măsura privind creșterea salariilor medicilor escaladează nervozitatea celorlalți bugetari întrucât aceștia se simt discriminați”, a mai transmis Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax