Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Șova: Până în 2019, autostrada Sibiu – Pitești va fi terminată integral. Peste 20 de milioane de euro de la UE pentru licitaţia studiului de fezabilitate

Publicat

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, asigură că din 2019 autostrada Sibiu – Pitești va fi terminată integral. În trei ani vor fi finalizate tronsoanele Sibiu – Boița (18 km) și Pitești – Curtea de Argeș cu ramificație către Râmnicu Vâlcea (70 de km). Ministrul Transporturilor a spus, joi, la Alba Iulia, că primit de la Uniunea Europeană finanțarea de 28 de milioane de euro pentru licitația pe studiul de fezabilitate al autostrăzii, care va avea 12 luni de realizare, urmând să fie urcat și pe SEAP, în maxim trei săptămâni. În 2008 a mai fost făcut un astfel de studiu, dar a fost respins de Comisia Europeană, pentru că, spune Șova, „a fost prost făcut”. Autostrada Sibiu – Piteşti, un proiect despre care se anunţa că este amânat pentru anul 2020.

Ministrul Transporturilor a declarat la Alba Iulia despre Sibiu – Pitești, că lucrările la autostradă vor începe în 2015 cu tronsoanele Sibiu – Boița și Pitești – Curtea de Argeș cu ramificație spre Râmnicu Vâlcea. „Va fi terminată (n.r – autostrada Sibiu – Pitești) în două etape. Până în 2017 va fi terminat probabil Sibiu – Boița și Pitești – Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea. Și până în 2019 va fi terminată integral”, a declarat Dan Șova.

Citește și VIDEO | Dan Șova: Autostrada Sebeș-Turda trebuie terminată până în luna mai 2016, pentru că altfel vom pierde finanțarea europeană

Referitor la autostrada Sibiu – Pitești, Dan Șova a adăugat că „pe această autostradă, în România nu s-a făcut absolut nimic. S-a făcut doar un studiu de fezabilitate care a fost respins în 2008 de către Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut”. Șova spune că singurii care au mișcat lucrurile pe Sibiu – Pitești au fost social-democrații, „mai exact eu”.

Ministrul a făcut precizări și privind modul de finanțare al autostrăzilor Sibiu – Pitești și Sibiu – Brașov. Astfel că Sibiu – Pitești este finanțată pe fonduri de coeziune, iar Sibiu – Brașov este finanțată pe fonduri de dezvoltare regională. „Au surse de finanțare complet diferite, nu se suprapun una cu cealaltă”, a spus ministrul Transporturilor.

Reamintim că realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti este un proiect cerut atât de şoferi şi transportatori, cât şi de agenţi economici. La sfârşitul anului trecut, Guvernul prezenta priorităţile de autostrăzi pentru perioada următoare, în care autostrada Sibiu-Piteşti nu era trecut drept o prioritate pe termen scurt, ci era planificată pentru finalizare în 2023.

Autostrada Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 116 kilometri, ar fi avut un cost estimat la 3,2 miliarde de euro, potrivit unui studiu de fezabilitate realizat acum câţiva ani, ce a fost revizuit, iar suma ajunsese la aproximativ 14 milioane de euro.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax