Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Dan Șova demisionează din funcția de ministru al Transporturilor. Îl va înlocui fostul ministru de Interne, Ioan Rus

Publicat

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi-a anunţat demisia, marţi, motivând că se va ocupa de campania PSD pentru alegerile prezidenţiale. Funcția sa va fi preluată de fostul ministru de Interne, Ioan Rus.

UPDATE: Dan Şova a confirmat demisia din funcţie în conferinţă de presă, marţi, de la ora 15.00.

„Nu aş fi plecat de la Ministerul Transporturilor dacă nu aş fi avut campania prezidenţială, pentru nimic în lume. Fiţi convins că dacă lucrurile merg aşa cum credem noi mă veţi regăsi într-un executiv din decembrie încolo”, a declarat Şova.

Şova a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Fost avocat, asociat al Casei „Şova şi Asociaţii”, Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008. Şova este vicepreşedinte al PSD.

Surse din PSD au declarat pentru ”Gândul” că fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase, Ioan Rus, va prelua portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Demisia lui Şova este una previzibilă, surse din PSD afirmând pentru ”Gândul” că Şova urma să fie remaniat, iar demisia reprezintă o formă onorabilă de a pleca de la minister. Şova urmează să fie cooptat în echipa de campanie a prezidenţiabilului Victor Ponta.

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi grupul de la Cluj, ajutându-l pe acesta să preia preşedinţia partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Şova este şi el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului şi şef în Kiseleff.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax