Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Voiculescu, condamnat la CINCI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul ICA. Decizia nu este definitivă

Publicat

Dan Voiculescu. sursa foto: ziarulalb.ro

Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile. Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

Prejudiciul produs statului în urma privatizării ICA este estimat la peste 60 de milioane de euro. Încă 12 persoane sunt cercetate pentru fapte de corupţie.

Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat la Realitatea TV că sentinţa nu este definitivă şi că vor fi urmate toate căile de atac.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea lui Voiculescu la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevăzute în rechizitoriu în cazul acestuia, precum şi restrângerea unor drepturi civile.

Acesta a mai solicitat instanţei să se constate că a intervenit prescripţia specială în cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legată de traficarea influenţei.

În cazul celorlalţi inculpaţi din dosar, procurorul a cerut instanţei să se constate că pentru unii dintre aceştia a intervenit prescripţia în cazul unor fapte de fals şi uz de fals. Procurorul a cerut ca aceştia să fie condamnaţi la pedepse cu executare pentru instigare la fals intelectual, respectiv complicitate la subevaluarea unor active de stat în procesul de privatizare.

Citește aici mai mult despre procesul și faptele pentru care a fost condamnat  Voiculescu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax