Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daniel Breaz, deocamdată, singurul candidat la funcţia de rector al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia

Publicat

Profesorul Moise Achim, cel care a ajuns de curând la finalul mandatului său de rector al Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia a vorbit, în cadrul unei emisiuni difuzate de Radio Reîntregirea, despre alegerile pentru desemnarea celui care îl va înlocui pe această funcţie. Până la această dată, singurul candidat la postul de rector al universităţii este matematicianul Daniel Breaz, cel care se pare că se bucură de toată susţinerea lui Moise Achim.

Surse neoficiale suţin că fotoliul de rector ar mai fi râvnit şi de profesorul Sorin Briciu, dar deocamdată acesta nu şi-a făcut publică intenţia. De altfel, Briciu nu ar mai îndeplini condiţiile pentru ocuparea acestei funcţii, iar asta deoarece, în timpul mandatului, va împlini 65 de ani, iar, conform Cartei Universităţii, nu ar mai avea voie să candideze. Singura variantă ar fi ca Sorin Briciu să atace această Cartă şi să primească o derogare.

„Ştiu că s-a înregistrat până astăzi o singură candidatură, a colegului Daniel Breaz. Până duminică la ora 16.00 este posibil să mai apară şi altele. Potrivit regulamentului, se prevede ca Senatul să avizeze candidaturile respective şi în urma avizului juridic pe care îl primesc dosarele respective, ele devin oficiale”, a declarat Moise Achim.

Un alt posibil candidat la acest post a fost profesorul Ion Ileană, dar se pare că acesta s-ar fi retras din cursă. Candidaturile pentru funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” mai pot fi depuse până în 19 februarie.

Moise Achim a realizat în cadrul emisiunii şi un portret al rectorului universităţii, din care reiese foarte clar că acesta este un susţinător al tinerilor la această funcţie. Daniel Breaz se încadrează perfect în viziunea lui Moise Achim: „Rectorul care candidează pentru a conduce o universitate trebuie să aibă în faţă cel puţin timpul a 2 mandate. Mă refer aici  la cei care sunt tineri, care să aibă în faţă un orizont mai lung, astfel încât motivaţia lor să fie mai importantă. Nu sunt adeptul candidaturilor prin care cei care ajung rectori să iasă la pensie, înainte de vârstă, pe această cauză. Ştiu că în unele universităţi se agreează varianta că, dacă eşti în vârstă, eşti înţelept şi poţi să conduci. Nu sunt de părerea asta şi să ştiţi că nici teoria managementului nu are această viziune. Se pune că dacă nu ai ajuns manager general până la 60 de ani de acolo încolo timpul tău a trecut. Eu o spun şi acum că cel care candidează trebuie să aibă în faţă un timp de aşteptare mult mai mare, astfel încât să fie motivat gândească pentru o perioadă lungă de timp şi nu pentru una scurtă”.

Daniel Breaz este un tânăr de 36 de ani cu un CV impresionant. Acesta a primit titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, în anul 2009, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia).

Doctor în matematică, Breaz este autor al 10 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turciaşi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

Numele său este vehiculat în vederea obţinerii funcţiei de rector, atât în mediile universitare locale, cât şi cele politice, în prezent Daniel Breaz fiind consilier local şi reprezentant PSD. Cu toate că face parte dintr-un partid de opoziție, Breaz este printre puținii membri agreați și apreciați de actuala putere locală, care fac parte din alte partide decât PDL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. HOREA

    joi, 16.02.2012 at 12:10

    SPER CA POSTUL DE RECTOR AL UAB SA NU FIE PRETUL PENTRU TRECEREA LA PD-L !!!

  2. Miu

    joi, 16.02.2012 at 13:42

    Totusi postul de rector este unul de MANAGER nu de SAVANT !!!

  3. dany

    joi, 16.02.2012 at 19:10

    sper ca domnul profesor Daniel Breaz sa primeasaca functia de rector pe care o merita cu desavarsire

  4. marius

    vineri, 17.02.2012 at 11:01

    Domnul prof.univ.dr. DANIEL BREAZ este o persoana deosebita, merita respectul cuvenit, merita acest post de RECTOR. Speram sa ramana acelas om apropiat de angajatii universitatii si sa nu se imbolnaveasca de indiferenta celor care au fost pana acum la conducerea universitatii, INDIFERENTA fata de cei care duc greul in universitate, ar fi momentul ptr o schimbare adevarata !!! sa nu va lasati dus de ideile celor dinaintea d-voastra!!! sa aveti sanatate domnule profesor univ DANIEL BREAZ!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax