Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daniel Breaz, reales rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. A fost votat de 137 profesori şi studenţi

Publicat

breaz

Daniel Breaz1 Daniel Breaz rămâne rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru următorii patru ani. A fost votat, luni, de peste 90% dintre profesorii și studenții cu drept de vot. Rectorul a fost ales cu 137 de voturi „pentru” și niciunul împotrivă.

Pentru încă patru ani, UAB îl va avea ca rector pe profesorul de matematică Daniel Breaz. În urma alegerilor care au avut loc luni, Breaz a fost reales cu 137 de voturi din 171 posibile și niciunul împotrivă. Anul acesta, cu drept de vot au fost 158 de cadre didactice și 13 studenți. În urma centralizării rezultatelor alegerilor, 152 de persoane s-au prezentat la vot, 19 buletine au fost nefolosite și anulate, 12 voturi exprimate au fost anulate, 3 voturi au fost albe și restul de 137 în favoarea rectorului.

Daniel Breaz a fost singurul candidat pentru acest post, la fel ca și în urmă cu patru ani, când a fost ales cu 139 voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Acesta va fi ultimul său mandat, dat fiind faptul că o persoană nu poate avea această funcție mai mult de 8 ani.

Actualul rector al universității, Daniel Breaz a fost ales în luna februarie a anului 2012, fiind singurul candidat, cu 139 de voturi din 155 exprimate.

Daniel Breaz (40 de ani) a primit, în 2009, titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia).

Doctor în matematică din anul 2002, Breaz este autorul a 13 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turcia şi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petrișor

    miercuri, 02.03.2016 at 19:54

    Parcă pe vremea bunicilor și părinților candidau 3 buc și tot îl catalogau dictator; acum de teamă nu se încumetă cineva să contracandideze și le zice președinți, deputați,doctori ……rectori, ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax