Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daniel Breaz, singurul candidat pentru funcţia de rector al Universităţii din Alba Iulia. Perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat duminică

Publicat

Duminică s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Singurul candidat pentru conducerea instituţiei de învăţământ este Daniel Breaz, profesor universitar doctor la catedra de Matematică-Informatică a universităţii. Alegerile vor avea loc peste 10 zile, pe 29 februarie 2012.

Profesorul Daniel Breaz este singurul candidat pentru funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La vârsta de 37 de ani, Breaz este deţinătorul titlului academic de profesor universitar doctor de 2 ani. În 2009, acesta a primit titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia).

Doctor în matematică din anul 2002, Breaz este autorul a 10 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turcia şi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

Candidatura lui Daniel Breaz pentru funcţia de rector al Universităţii va trece prin procesul de validare, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Senatului Universităţii. Noul rector va fi votat pe data de 29 februarie 2012.

Modalitatea de alegere a rectorului

Potrivit regulamentului de alegeri academice, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Durata mandatului de rector este de 4 ani acesta putând fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public.

O persoană nu poate fi rector al universităţii pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfăşurat mandatele şi de întreruperile acestora. Rectorul desemnat este confirmat prin ordin al ministrului Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, conform legii.

În regulamentul universitar se mai arată că, pentru alegerea rectorului se desemnează o Comisie de alegeri de către Senatul în funcţiune. Comisia de alegeri este formată dintr-un număr de 7 membri, dintre care 2 studenţi. Scrutinul electoral este organizat la data stabilită prin calendarul alegerilor, în intervalul 10.00-16.00.

Calendarul alegerilor academice pentru mandatul 2012-2016:

După alegerea rectorului, până la sfârşitul lunii martie 2012, se va desfăşura votarea şi pentru funcţia de decan în Consiliul facultăţilor şi de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat. În continuarea alegerii rectorului, vor fi numiţi prorectorii, vor fi aleşi decanii Facultăţilor, numiţi prodecanii, iar în final se vor desemna şefii de departamente pe Facultăţi. În continuare, alegerile la Universitate se vor desfăşura în felul următor:

29 februarie 2012 – alegerea rectorului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 19 februarie 2012;

19 martie 2012 – concurs public pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 9 martie 2012;

16 martie 2012 – avizarea candidaturilor pentru funcţia de decan în Consiliile facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 12 martie 2012;

21 martie 2012 – numirea prorectorilor cu consultarea Senatului universitar;

22 martie 2012 – după confirmarea rectorului prin ordin al ministrului se organizează concursuri publice pentru desemnarea decanilor;

23 martie 2012 – numirea prodecanilor cu consultarea Consiliului facultăţii;

27 martie 2012 – alegeri la nivelul departamentelor didactice şi de cercetare, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 21 martie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alex

    duminică, 19.02.2012 at 21:14

    pai daca e unicul candidat ce rost mai are notiunea de „alegeri”. ca sa fie alegeri tre’ sa fie minimum 2 candidati, ca sa ai de unde „alege”. gata, „alegeriile” s-au incheiat, salutati-l pe noul rector.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax