Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Daniel Morar, procurorul general interimar al României. Mandatul Codruţei Kovesi a ajuns la final. Aceasta candidează la şefia DNA

Publicat

Şeful DNA, Daniel Morar, a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, de către Laura Codruta Kovesi, al cărei mandat a ajuns la final.

Laura Codruta Kovesi a încheiat, la 1 octombrie, mandatul prelungit la conducerea Ministerului Public.

Aceasta a declarat, luni, în conferinţă de presă, că, în timpul activităţii sale, au fost adoptate noi criterii de evaluare pentru activitatea parchetelor, că acestea au fost reorganizate, iar posturile vacante au fost redistribuite spre zonele cu deficit. „La PÎCCJ, a fost redus cu 40% numărul de secţii, servicii şi birouri ale căror competente se suprapuneau”, a mai spus Kovesi.

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistratului, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. De asemenea, preşedintele României poate refuza numirea în funcţie, făcând publice motivele în acest sens.

UPDATE: „Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astazi, 2 octombrie 2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror sef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, marţi, că va candida pentru postul de conducere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax