Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Daniel Zdrânc: Alba Iulia va primi de la Ministerul Dezvoltării Regionale 13 autobuze electrice și 17 stații

Publicat

daniel zdranc

Banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă un ajutor important pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia și au fost alocați pe mai multe paliere, de exemplu: pentru Educație (reabilitarea școlii ”Liviu Rebreanu”, reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”), pentru Infrastructură (reabilitarea străzii Brândușei, Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu etc.) sau pentru Sănătate (construcția Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență – va începe în următoarea perioadă), transmite Daniel Zdranc, într-un comunicat de presă.

Ministerul Dezvoltării Regionale înțelege că nevoile locuitorilor din Alba Iulia nu se opresc aici și investește în mijloace de transport moderne, cunoscând foarte bine importanța dezvoltării urbane durabile.

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat pe platforma de achiziții publice anunțul pentru achiziționarea a 51 de autobuze electrice destinate transportului urban, pentru orașele Alba Iulia, Buzău, Constanţa și Ploieşti. Municipiului nostru îi vor reveni, 13 autobuze electrice cu o lungime de aproximativ 12 metri pentru transportul public urban, patru staţii de încărcare rapidă şi 13 staţii de încărcare lentă.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo, cu planşeu jos şi vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă. Pe parcursul anului trecut mai multe oraşe au aprobat cumpărarea de autobuze electrice, unele municipii chiar punând în circulaţie vehiculele.

Este, așadar, doar o problemă de timp până când autobuzele electrice vor ajunge în Alba Iulia, pentru că orice astfel de proceduri au termene care trebuie respectate. 

Cel mai mare avantaj al acestora este că nu poluează, iar protejarea mediului înconjurător este  o datorie a noastră, a tuturor. De asemenea, ele vor fi confortabile, moderne și economice, aducând astfel beneficii locuitorilor și deopotrivă administrației publice locale.

Proiectele vor fi finanțate cu fonduri din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și sunt implementate în baza acordului de parteneriat, încheiat în condițiile legii între MDRAP, ca lider de proiect, și unitățile administrativ-teritoriale care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate specifice.

Daniel Zdrânc- Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax