Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Darea în plată: Ministrul Finanțelor analizează posibilitatea eliminării impozitului pentru transferul de proprietate

Publicat

impozit casa Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a transmis miercuri, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanță de Urgență. Totodată, Dragu a adăugat că trebuie analizat în ce măsura acest lucru este fezabil, informează Agerpres.

Anca Dragu a precizat că a avut o discuție cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanțelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată.

„Am avut ieri (n.r. – marți, 17 mai), într-adevăr, o discuție cu Asociația, am primit multe e-mailuri, multe solicitări în acest sens (…) După mai bine de un an de dezbatere în Parlament această lege, legea dării în plată, a fost votată fără a avea o prevedere explicită cu privire la taxarea acestei tranzacții. Ca atare, se aplică legislația în vigoare și anume Codul fiscal care prevede o taxă de 2-3% pentru fiecare tranzacție. Vom analiza propunerea înaintată de către Asociație (…) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organică, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanță de Urgență și trebuie să analizăm în ce măsura acest lucru este fezabil”, a spus ministrul Finanțelor Publice, întrebată în acest sens.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a spus că Executivul va analiza acest lucru „cu celeritatea posibilă”. „Legea asta a stat în dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat în considerare până acum. Sigur că o să analizeze și Guvernul cu celeritatea posibilă toate aceste discuții, dar vă reamintesc contextul și moștenirea pe care o avem în legatură cu această dezbateră”, a subliniat Dan Suciu.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a transmis că a avut discuții cu notarii privind impozitul pentru darea în plată și acesta „se va aplica la valoarea soldului creditului, așa cum este înțelegerea conform Codului fiscal”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax