Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Darea în plată va fi scutită de impozit. Ministrul Finanţelor va cere modificarea Codului Fiscal, pentru a permite exceptarea de la taxă

Publicat

casa ipoteca imobiliar credit Codul Fiscal va fi modificat, astfel încât cei care beneficiază de darea în plată să fie scutiţi de impozitul pe transferul de proprietate, a anunţat Ministerul Finanţelor.

„În acest moment lucrăm la o versiune în care să avem o excepţie pe o proprietate supusă regimului de dare în plată. Ne-am întâlnit ieri şi cu reprezentanţii notarilor şi cu ai Parlamentului care au lucrat la această lege, suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile şi să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim şi de alte probleme”, a declarat Anca Dragu, citată de News.ro.

Solicitată să lămurească dacă excepţia de la plata impozitului va fi aplicată pentru toate persoanele care apelează la darea în plată, după ce în ultima variantă afirmase că va lua în considerare doar debitorii care au o singură locuinţă, ministrul a precizat că cel mai simplu este să prevadă o proprietate dată în plată.

„Situaţia în care am lua după tranşe de venit sau alte criterii ar fi de greu de implementat, în felul acesta am ajuns la această concluzie, că trebuie să găsim un mecanism simplu”, a menţionat Dragu.

Pentru cei care au fost deja executaţi silit şi nu au plătit impozitul pentru transfer, devenind datori la stat, ministrul a afirmat că a luat în considerare şi această situaţie, dorind să acopere toate tipurile de cazuri şi să le trateze, astfel încât ordonanţa să fie una compeletă.

Alte situaţie întâlnită care trebuie avută în vedere se referă la stingerea unui credit prin darea în plată care a fost garantat cu mai multe proprietăţi, spre exemplu un apartament şi un teren, fiind discuţii dacă debitorul este scutit de impozit pentru ambele proprietăţi sau doar pentru una.

„Acesta este genul de situaţie pe care o avem în vedere şi o analizăm, de aceea lucrăm cu toţi, să avem o vedere de ansamblu”, a mai spus Dragu.

Ordonanţa de urgenţă va modifica Codul Fiscal şi va trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii, astfel încât să prindă parlamentarii încă în activitate, până la vacanţă.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax