Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Darius Toma, elevul violonist al Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, care a obținut media ZECE la Bacalaureat

Publicat

Darius Toma, absolvent al Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, a obținut media zece după contestații, la examenul de Bacalureat 2022. Darius a studiat vioara, dar a reușit, în cei patru ani de liceu, să îmbine într-un mod armonios muzica cu studiul. 

”Am fost șocat, nu reflecta ceea ce am scris eu, cu notele primite” a spus Darius, despre momentul în care a văzut notele inițiale.

Mai exact, după prima corectură, Darius a obținut 9,25 la Română, 9,75 la Istorie și 9,85 la Logică. Însă, acesta știa în urma autoevaluării că a scris mult mai mult și că notele pot fi mai mari.

A depus contestație și a avut dreptate: fiecare lucrare a fost notată cu zece și, automat, media după contestații a fost de un zece curat.

Despre modul în care s-a pregătit pentru Bacalureat, acesta a spus că, din cauza pandemiei de COVID-19, a trebuit să devină autodidact. Doi ani de studiu, din fața calculatorului, l-au forțat să învețe singur și să pună în practică din proprie inițiativă ceea ce citește și învață.

CITEȘTE ȘI: Ana-Maria, Dan și Florin, elevii de ZECE, la Bacalureat, ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Acesta va merge la Conservator, la Cluj-Napoca, dar se gândește ca pe viitor să mai facă încă o facultate, poate o specializare în limba română.

Darius, alături de trei absolvenți ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, formează careul de medii de zece ale acestui an la examenul de Bacalaureat, în Alba.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax