Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Darius Vâlcov a fost REŢINUT de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Urmarea deciziei de la Senat

Publicat

darius valcov Fostul ministru Darius Vâlcov a fost reţinut de procurorii DNA, miercuri, după ce senatorii au aprobat solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în acest sens. Măsura a fost luată în dosarul în care senatorul este acuzat de trafic de influență.

UPDATE: Vâlcov a fost scos cu cătușe la mâini din sediul DNA și dus în arestul Poliției Capitalei, după ce a primit ordonanță de reținere, miercuri seara.

Potrivit DNA, în 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Pe numele lui Darius Vâlcov mai există o cerere a DNA trimisă la Senat, în care Parchetul solicită încuviințarea pentru urmărirea penală și arestarea acestuia pentru fapte săvârșite ca ministru și senator, și anume, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

Potrivit DNA, noile infracțiuni de care este acuzat Vâlcov au fost comise în ultimii patru ani.

Citeşte şi DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov şi pentru alte fapte de corupţie. Ar fi ţinut într-un seif lingouri de aur, bani şi tablouri de valoare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax