Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Dark Bombastic Evening” în spaţiile R.Y.M.A: Două zile de distracţie „undergound” pentru albaiulieni

Publicat

Promovarea spiritului underground şi a artiştilor talentaţi reprezintă motto-urile festivalului nonconformist „Dark Bombastic Evening”, ce s-a desfăşurat în week-end, la Alba Iulia, în spaţiile R.Y.M.A.

În cele două zile, au fost prezente 12 trupe din 10 ţări (peste 50 de muzicieni), a avut loc o expoziţie de artă digitală şi o expoziţie foto, activităţi interactive, concursuri, foc de tabără, proiecţii de film, DJ.

Echipa „DionisArt” ne-a dezvăluit ce înseamnă de fapt acest festival: „Dark Bombastic Evening se doreşte a fi un festival nonconformist, ce promovează şi susţine spiritul underground, în modul cel mai liber şi necondiţionat. A fost creat cu dorinţa sinceră de a oferi prietenie, de a organiza evenimente culturale diverse şi de a pune bazele unei platforme muzicale underground unice în România şi nu numai. Totul a fost creat din admiraţie pentru artiştii talentaţi care doresc să împărtăşească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, experimentale, atipice.
Nu ne dorim să fim concurenţii nimănui, nu ne bucurăm să fim încadrati sau comparaţi, nu intentionăm să promovăm doar anumite stiluri muzicale, nu este intenţia noastră de a ne abate de la Spiritul Underground, chiar dacă semantica acestor cuvinte poate deruta sau lăsa deschisă uşa spre dezbateri (in)utile despre: stil muzical, vizibilitatea trupei, atitudine, percepţie, comportament… încercăm doar să susţinem exprimări originale, de calitate, create de artişti dedicati propriilor obsesii… căutam, descoperim, tatonăm, experimentăm, dezvoltăm… şi, nu în ultimul rând, ne-am bucura să putem contura o platformă de prieteni care să creadă în ceea ce încercăm să facem şi, în timp, să aducem în România, în locaţii cât mai interesante, în condiţii civilizate, trupe şi artişti inovativi mai puţin promovaţi sau altii care îşi doresc necondiţionat să ne cunoască!”

Vă prezentăm programul evenimentelor:

VINERI 19 AUGUST

Porţi deschise: 3.00 P.M.
Ora de începere: 5.00 P.M.
Ordine trupe:
5.00 P.M. – Les Discrets
6.15 P.M. – Vulture Industries
7.30 P.M. – Draconian
8.45 P.M. – Dordeduh
10.00 P.M. – Alcest
11.30 P.M. – Year Of No Light

SÂMBĂTĂ, 20 AUGUST

Porţi deschise: 3.00 P.M.
Ora de începere: 5.00 P.M.
Ordine trupe:
5.00 P.M. – Sunset in the 12th House
6.00 P.M. – Loell Duinn
7.15 P.M. – Hexvessel
8.30 P.M. – Roma Amor
9.45 P.M. – Rome
11.00 P.M. – Dirty Granny Tales

Alte manifestări din cadrul festivalului:

Expoziţie foto: vineri şi sâmbătă –Vision Redesigned

Expoziţie artă digitală Where Purgatory Ends

Atât vineri, cât si sâmbătă, a funcţionat panoul de căţărat, sub supravegherea campionului naţional la alpinism Dan Anghel. Panoul are o înălţime de 6,5 m şi are trasee atât de dificultate redusă, cât şi de dificultate sporită. Preţul unei ture de căţărat a fost de 1 leu.

Pentru albaiulieni, Primăria a sprijinit financiar evenimentul, pe baza buletinului de Alba Iulia arătat la intrare, locuitorii beneficiind de posibilitatea de a intra doi pe un bilet.

Evenimentul s-a bucurat de succes, iubitorii de muzică alternativă participând în număr mare la mini-concertele oferite de trupele din străinătate. Duminică, o reprezentaţie de excepţie a fost cea a trupei „Rome”, formată în 2005 de luxemburghezul Jerome Reuter, ai cărui versuri şi interpretare tulburătoare i-au determinat pe cei prezenţi să-l cheme din nou pe scenă. La ” Dark Bombastic Evening” au fost prezenţi, în cele două zile de manifestări, aproximativ 650 de tineri din mai multe zone ale ţării, dar şi din străinătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate