Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Data la care polițele RCA de la Euroins își pierd valabilitatea. Instanța a confirmat deschiderea procedurii de faliment

Publicat

Tribunalul București confirmă cererea ASF și declară falimentul Euroins România Asigurare Reasigurare. Polițele RCA emise de companie vor rămâne valabile pentru încă 90 de zile.

Astfel, polițele de asigurare emise de Euroins România vor rămâne valabile încă 90 de zile începând de azi, până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, care vor avea un termen de valabilitate de 150 de zile, expirând pe 7.11.2023)”, se arată în comunicatul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat vineri că Tribunalul București a confirmat cererea sa și a dispus deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins România Asigurare Reasigurare. Polițele RCA emise de companie vor rămâne valabile pentru încă 90 de zile.

Potrivit comunicatului emis de ASF, polițele emise de Euroins România, cu excepția celor de garanții, vor fi valabile până la data de 8 septembrie 2023.

„Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023.

După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura de faliment pentru societatea de asigurare.

În acest context, conform legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România vor rămâne valabile încă 90 de zile începând de azi, până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, care vor avea un termen de valabilitate de 150 de zile, expirând pe 7.11.2023)”, se arată în comunicatul ASF.

Polițele emise de Euroins România devin invalide în septembrie

ASF menționează că după expirarea acestor termene, polițele emise de Euroins România încetează automat, fiind necesară încheierea unor noi polițe.

Autoritatea reamintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins România (daune cauzate de terți asigurați RCA la companie, precum și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății care doresc returnarea parțială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Aceasta este o perioadă critică pentru peste două milioane de clienți care dețin polițe RCA la Euroins, o societate de asigurări amendată de ASF pe 17 martie. ASF a solicitat dizolvarea acestei companii după constatarea că aceasta nu dispune de suficiente fonduri pentru a acoperi eventualele prejudicii. În prezent, există peste 100.000 de persoane afectate.

În același timp, există peste două milioane de șoferi care dețin polițe RCA la Euroins, aceste polițe urmând să devină invalide în următoarele 90 de zile.

În această perioadă de 90 de zile, documentele trebuie reglementate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată prin apel, dar este executorie, ceea ce înseamnă că societatea va fi dizolvată, iar în luna august vor avea loc mai multe întâlniri ale creditorilor, care vor fi înregistrate la Tribunalul București.

Statul are la dispoziție 90 de zile pentru a rezolva situația celor 2 milioane de șoferi cu polițe RCA la Euroins, având în vedere că majoritatea au încheiat asigurări pe un an, până în martie anul viitor.

Atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).

Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor / indemnizațiilor

Pentru acordarea acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor, creditorul de asigurări (asigurat / păgubit) trebuie să completeze un formular online disponibil pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților.

Vezi AICI pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea (cerere/formular)

Cerere pentru restituirea primelor

Pentru acordarea restituirii de primă, creditorul de asigurări (asigurat / păgubit) trebuie să completeze un formular online disponibil pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților.

Vezi AICI pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei (cerere/formular)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax