Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Datoriile enorme ale Fabricii de Arme Cugir vor fi șterse. Măsura se va aplica și la alte 9 companii din industria de apărare

fabrica de arme cugir 2

Publicat

Datorii în valoare de peste 100 de milioane de lei, datorii ale companiilor din industria de apărare, vor fi șterse, dacă un proiect de lege inițiat va fi aprobat de parlamentari.

Stergerea datoriilor face parte dintr-o măsură de siguranță națională, în contextul actual. Beneficiarele principale ale proiectului de lege și automat a ștergerii datoriilor vor fi zece companii din subordinea Romarm, printre care și Fabrica de Arme Cugir.

Este vorba despre Uzina Mecanică Bucureşti, Uzina Mecanică Plopeni, Automecanica Moreni SA, Metrom SA, Tohan SA, Fabrica de Pulberi Făgăraş SA, Pirochim Victoria SA, UM Sadu, Carfil SA şi Fabrica de Arme Cugir SA, care în total au datorii de 121.114.000 de lei, scriu reporterii de la adevărul.ro.

Fabrica de Arme Cugir a avut în 2020, potrivit adevărul.ro, pierderi de 7.456.030 de lei, pe fondul unor datorii istorice de 68.676.331 de lei, acum dacă proiectul de lege, datoriile vor fi șterse.

De asemenea cu datorii substanțiale sunt și fabricile care produceau pulbere în trecut. În 2020, Fabrica de Pulberi SA din Făgăraş avea datorii de 3.749.296 de lei, a realizat venituri de 8.857.500 de lei, dar a avut şi cheltuieli pe măsură, de 9.121.423 de lei.

În afară de datoriile vechi, în 2020, Fabrica de Pulberi SA din Făgăraş a mai realizat şi o pierdere de 263.923 de lei.

Utilaje vechi care nu permit producție modernă de armament 

Spre exemplu, la Fabrica de Arme Cugir, prototipul pentru pușca de asalt NATO stă de 11 ani în magazia fabricii, și tot de atâta timp, fiecare ministru care ajunge la Cugir promite că proiectul va fi demarat curând.

Cea mai nouă declarație aparține ministrului PSD, Florin Spătaru, când prezent la Alba Iulia, la o conferință de presă, nu numai că a promis că pușca va trece de statutul de prototip, dar mai mult de atât, în primă instanță a prezentat-o ca un proiect nou, secret, la Fabrica de Arme Cugir.

După ce a aflat de la repoterii prezenți că proiectul este vechi de 11 ani, acesta a declarat că pușca nu poate fi realizată cu tehnologia actuală și că este nevoie de investiții serioase pentru a putea fi produsă.

”(…) pentru că nu putem să mergem, nu putem să producem acea armă, pe echipamentele pe care le are în acest moment Fabrica de Arme Cugir, venim cu investiții și după aceea putem să intrăm în producție de serie”, a precizat Florin Spătaru.

CITEȘTE ȘI: Pușca NATO dezvoltată la Fabrica de Arme Cugir acum 11 ani, scoasă din magazie doar pentru poze cu miniștri. De ce nu este produsă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gheorghe

    vineri, 29.04.2022 at 12:32

    nu ne stergeti si noua datoriile la robor, mare bir avem!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate