Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Datoriile UM Cugir și ale altor companii din industria de apărare vor fi șterse de ANAF. Care este suma

Publicat

um cugir

ANAF va șterge datoriile la stat ale companiilor românești din sectorul apărării, inclusiv UM Cugir. Este una dintre măsurile de redresare economico-financiară în domeniu.

În total, vor fi șterse obligații fiscale de 137,2 milioane lei, datorate până la 31 martie 2022.

Măsura este pentru companii ce nu pot achita datoriile și astfel cresc plățile restante, afectându-le semnificativ situația economico-financiară a acestora.

Este vorba despre companiile din producția sau comerțul cu armament, muniții și material de război, potrivit hotnews.ro.

Companiile vor scăpa de datorii precum impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și cele accesorii.

Excepție fac obligațiile fiscale principale cu reținere al sursă și a accesoriilor aferente acestora.

Lista companiilor pentru care vor fi șterse datoriile la stat

Pe lista ANAF sunt 10 companii vor avea datoriile șterse, inclusiv Fabrica de Arme Cugir.

Proiectul vizează numai companiile cu integral de stat din industria națională de apărare care sunt de interes strategic pentru statul român și desfășoară activități necesare realizării de produse militare, sensibile și strategice și/sau serviciile aferente acestora, potrivit documentelor.

Este vorba despre companiile din categoria principalilor furnizori de armament, muniție și materiale de război pentru Forțele Sistemului Național de Apărare (FSNA). Obiectivul principal al acestora este satisfacerea necesităților de înzestrare ale instituțiilor din cadrul FSNA, pe timp de pace, la instituirea stărilor de asediu, de urgență, de mobilizare sau de război, ținând seama de interesul național și de angajamentele guvernamentale asumate în relația cu structurile NATO și UE.

”Unii operatori economici din industria de apărare înregistrează riscul declanșării procedurilor de insolvență, pe fondul arieratelor, inclusiv a accesoriilor aferente obligațiilor principale de plată”, potrivit proiectului de OUG.

Se propune menținerea unor capacități adecvate de producție militară care să permită, pe deoparte, un grad ridicat de autonomie în înzestrarea FSNA, iar pe de altă parte continuarea exporturilor în vederea amoritzării costurilor cercetării, retehnologizării și producției militare de uz propriu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 26.03.2022 at 12:40

    Aşa-i când pune partidul proştii din dotare la conducerea diferitelor intreprinderi de stat. Tot aşa se va întâmpla şi la anul şi în celălalt an. Dar nu le pasă, că la fel sunt şi ei. Mai spuneam de comuniştii că au criterii de promvare dupa apartenenţă. La ăştia, e după prostie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax