Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Daunele și costurile de reparație a mașinilor avariate în accidente au crescut continuu, în ultimii ani. Studiu BAAR

Publicat

accident rca

Daunele și costurile de reparație a mașinilor avariate în accidente, despăgubite prin RCA, sunt în creștere continuă, potrivit unui studiu al Biroului asigurătorilor din România (BAAR).

Tariful mediu pe ora de manoperă a ajuns la 115 lei (fără TVA) în primul semestru din acest an, în creștere cu 14% față de anul anterior, susțin asigurătorii, potrivit hotnews.ro. Anul trecut, acest tarif a crescut cu 31% față de 2017.

O altă concluzie a raportului BAAR este aceea că în costul total al reparației unui autoturism, în medie, ponderea cea mai mare o dețin piesele (73,6%) urmate de materialele de vopsitorie (17,2%) și manoperă (9,1%).

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește media pe fiecare componentă a costului de reparații se poate observa o creștere ceva mai pronunțată a costului mediu aferent manoperei, cu 28% în 2018 față de 2017, respectiv cu 12% în 2017 față de 2016.

În raport a fost luată în calcul perioada 2016-2018, în care s-au realizat peste 600.000 de calculații unice, efectuate de unitățile reparatoare, atât reprezentanțe, cât si service-uri independente.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax