Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Daunele și costurile de reparație a mașinilor avariate în accidente au crescut continuu, în ultimii ani. Studiu BAAR

Publicat

accident rca

Daunele și costurile de reparație a mașinilor avariate în accidente, despăgubite prin RCA, sunt în creștere continuă, potrivit unui studiu al Biroului asigurătorilor din România (BAAR).

Tariful mediu pe ora de manoperă a ajuns la 115 lei (fără TVA) în primul semestru din acest an, în creștere cu 14% față de anul anterior, susțin asigurătorii, potrivit hotnews.ro. Anul trecut, acest tarif a crescut cu 31% față de 2017.

O altă concluzie a raportului BAAR este aceea că în costul total al reparației unui autoturism, în medie, ponderea cea mai mare o dețin piesele (73,6%) urmate de materialele de vopsitorie (17,2%) și manoperă (9,1%).

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește media pe fiecare componentă a costului de reparații se poate observa o creștere ceva mai pronunțată a costului mediu aferent manoperei, cu 28% în 2018 față de 2017, respectiv cu 12% în 2017 față de 2016.

În raport a fost luată în calcul perioada 2016-2018, în care s-au realizat peste 600.000 de calculații unice, efectuate de unitățile reparatoare, atât reprezentanțe, cât si service-uri independente.

sursă: hotnews.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați din Cugir și Luduș, cu dosare penale, după ce au condus fără permis

Publicat

Un bărbat din Cugir și un tânăr din Luduș s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau autovehicule fără a deține permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 16 iulie 2019, în jurul orei 02,10, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier la Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce două mașini s-au lovit

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un accident rutier s-a produs luni, pe raza localității Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce o șoferiță nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla în depășire.  Potrivit IPJ Alba, la data de 15 iulie 2019, în jurul orei 09:25, o femeie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Agresor din Vințu de Jos, reținut de polițiști. A lovit un tânăr din localitate și a provocat un scandal

Publicat

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vințu de Jos a fost reținut de polițiști după ce a agresat un tânăr din localitate și a provocat un scandal. Polițiștii din Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care, sâmbătă după-amiază, a agresat un alt bărbat și a provocat un scandal. Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mănăstirea Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

Publicat

Guvernul anunță că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat  Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ca prin Compania Națională de Investiții, să înceapă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate