Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

David și Anastasia, doi frați talentați din Alba Iulia, noi premii la festivaluri internaționale de chitară

Publicat

Doi tineri muzicieni din Alba Iulia, frate și soră, au participat în această vară la două festivaluri internaționale de chitară la care au obținut premii importante. 

David și Anastasia Tudor sunt elevi în Alba Iulia. Anastasia învață la Liceul tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, iar David este elev al Liceului de Arte „Regina Maria”.

În perioada 11-15 iulie 2023, David si Anastasia au participat la Festivalul Internațional de Chitară Clasică desfășurat la Sinaia. Este un festival de tradiție, care anul acesta a împlinit 40 de ani de la prima ediție.

Anastasia a participat la categoria A, categorie care s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, iar David a participat la categoria B, categorie care s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani.

La acest concurs Anastasia a primit diploma de participare, iar David a primit premiul al 2-lea la categoria sa de vârstă.

Categoriile de vârstă au fost jurizate de profesori specialiști, din lumea muzicii românești de chitară: prof. dr. Ștefan Trifan, prof. dr. Istvan Beke, prof. dr. Tudor Niculescu-Mizil și prof. Eugen Mang.

De asemenea, în perioada 8-13 august 2023, cei doi frați au participat la Festivalul Internațional de Chitară Clasică ”Harmonia Cordis” organizat la Târgu Mureș.

Anastasia a participat la categoria A, categorie care s-a adresat copiilor în vârstă de până la 11 ani, unde a obținut o mențiune de onoare.

David a participat la categoria B, categorie care s-a adresat copiilor în vârstă de până la 15 ani și a primit premiul I, premiu care a constat în accesorii D’Addario și o chitară Hora Reghin.

Festivalul a fost jurizat de profesori de specialitate din străinătate: Arpad Kato, Dimitris Soukaras, Nino D’Amico, Peter Giran, Petra Kohut și Tudor Gliga.

Amandoi copiii se pregătesc alături de tatăl lor, Dragoș Tudor, profesor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și prof. dr. Stan Zamfirescu, profesor la Colegiul National de Muzica „George Enescu” din București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax