Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De 1 Decembrie la Alba Iulia: 95 de steaguri imense și 95 de lampioane lansate pentru Unire, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

De 1 Decembrie, la Alba Iulia, în programul oficial sunt incluse două momente speciale. Este vorba despre o defilare cu 95 de steaguri imense și lansarea a 95 de lampioane în amintirea Marii Uniri.

Acţiunea a fost organizată de Ziua Naţională şi anul trecut, iaro manifestare similară va avea loc la Chişinău, unde va fi format un lanț uman în jurul sediului Guvernului, de 1 Decembrie, de la ora 14.00.

Iniţiativa aparţine Platformei Civice Acțiunea 2012 pentru a marca Ziua Națională a României în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinău.

De asemenea, în perioada 24 noiembrie – 1 decembrie 2013, are loc acţiunea „Drumul Unirii”. Un grup de 30 de persoane din localităţile Edineţ, Briceni, Râşcani,Soroca, Tiraspol, Căuşeni, Cahul, Leova, Ialoveni, Chişinău au pornit de la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău spre Alba Iulia.

Drumul e preconizat a fi parcurs timp de o săptămână, grupul urmând a merge pe jos prin localităţi şi se va întâlni cu autorităţile locale, cu comunităţile laice şi religioase. Popasurile de noapte se vor face la mai multe mănăstiri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax