Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De 1 Decembrie, la Alba Iulia: Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc. Participă peste 50 de oameni din toată ţara

Publicat

Duminică, de 1 Decembrie, în Şanţurile Cetăţii se desfăşoară Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, un eveniment organizat simultan la Alba Iulia şi Bucureşti. Sunt aşteptaţi să ia startul peste 50 de maratonişti din toate colţurile ţării şi o ştafetă a elevilor din judeţ.

Maratonul are ca punct de start Obeliscul „Horea, Closca şi Crisan”, de la ora 9.00, iar traseul cursei va fi în Şanţurile Cetăţii. Maratoniştii vor alerga 16 ture, iar semimaratoniştii, 8 ture. Sosirea va fi în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Un grup de 42 de elevi din Alba Iulia şi Blaj va alerga, de asemenea, pe traseul maratonului, fiecare competitor alergând câte un kilometru, iar ştafeta fiind un tricolor.

Evenimentul este organizat de Clubul Eco Alpin, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, DST Alba şi Ro Club Maraton. Primele două ediţii s-au desfăşurat în Bucureşti, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, acestea fiind susţinute din respect şi din recunoştinţa pentru românii care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, transmit organizatorii.

Ediţia din acest an este specială, având în vedere că în ziua de 1 Decembrie 2013 se va da startul atât în Bucureşti, cât şi la Alba Iulia, dând posibilitatea maratoniştilor din întreaga ţară să alerge de Ziua Naţională a României. Cursa face parte din seria „Din dragoste pentru România şi istoria ei”, care include opt maratoane desfăşurate în cele mai importante locuri istorice ale României.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax