Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

De 1 Mai, Marşul Fanfarei din Petreşti. Tradiţie de 140 de ani şi atmosferă de sărbătoare, pe străzile din localitate

Publicat

De 1 Mai, sunteţi invitaţi la Petreşti, unde fanfara din localitate continuă o poveste de 140 de ani, păstrând o tradiţie străveche. În zorii zilei, Fanfara va vesti venirea primăverii, pe străzile din localitate, în haine de sărbătoare și cu șepci împodobite cu flori. Va fi însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate şi atmosferă veselă.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În localitatea Petrești din județul Alba, viața curge altfel, fiind amprentată la fiecare pas de bogata istorie a popoarelor săsești care au ajuns aici de-a lungul istoriei. Cel mai puternic simbol, desprins din vremurile săsești este Fanfara Petrești, înființată în anul 1879, este cea mai longevivă fanfară a României, anul acesta aniversând 140 de ani glorioși de existență, transmit organizatorii.

Fanfara a dăinuit în timp trecând prin cele două războaie mondiale și momente de declin, însă istoria bogată și notele muzicale de inspirație săsească și măreția sa nu au pălit niciodată.

În cinstea trecutului grandios și din dorința de a vesti venirea primăverii, Fanfara Petrești realizează anual în pași glorioși marșul de 1 Mai. Tradiție străveche, care se derulează ritualic de 140 de ani fără întrerupere, defilarea de 1 Mai începe în zorii zilei, la ora 6.00, instrumentiștii având haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori, simboluri ale primăverii.

fanfara petresti

Membrii fanfarei se strâng în cerc, simbol al unității, la intersecția străzilor 1 Mai, Mihai Viteazul și Valea Sebeșului, intonând vocal versurile melodiei ”Der Mai ist gekommen”.

Apoi încep plini de entuziasm să colinde străzile Petreștiului, oprindu-se la fiecare poartă la care sunt întâmpinați de petreștenii iubitori de tradiție. Fanfara este însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate și se manifestă printr-un ritm vesel de sărbătoare.

Fanfara Petrești s-a tranformat în anul 2010 în Asociația Fanfara Petrești fiind susținută prin sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș și Consiliului Local Sebeș și prin devotamentul și entuziasmul celor 25 de membri, motivați de pasiunea pentru muzică, care fac posibilă continuitatea tradiției și culturii.

Până în prezent Fanfara Petrești a fost prezentă la zeci de activități culturale, marșuri oficiale precum și evenimente speciale, generând de fiecare dată o atmosferă perfectă, în ton cu emoțiile momentului.

Asociația Fanfara Petrești creează prin repertoriul bogat o atmosferă de sărbătoare perfectă pentru evenimentele marcante din viața oamenilor, fie ele fericite precum aniversări sau nunți cât și nefericite precum conducerea pe ultimul drum a celor dragi.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Prognoza METEO în Alba în sâptămâna 20-26 mai. Vremea se mai încălzește, însă nu vom scăpa de ploi și furtuni

Publicat

De

soare

Pentru această săptămână sunt anunțate în continuare ploi, astfel că vom avea aproape în fiecare zi măcar o aversă scurtă sau o furtună. Cu toate acestea, temperaturile continuă să fie destul de ridicate și chiar vor crește ușor. Vom avea maxime de până la 24 grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor coborî mai jos […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

Intervenţie a unui elicopter SMURD în zona Masivului Bedeleu, pentru salvarea unui turist

Publicat

Un elicopter SMURD Mureș a fost chemat duminică, în jurul orei 17:40, pentru salvarea unui turist, în zona Masivului Bedeleu – sat Izvoarele. Din primele informații se pare că bărbatul ar fi suferit un infarct miocardic.  Potrivit ISU Alba, SMURD Aiud, IPJ, Salvamont Aiud și Elicopter SMURD Mureș intervin la un posibil infarct miocardic acut […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Drum județean, între Fărău și Sânmiclăuș, ca în Evul Mediu. „Este mai mult pământ decât piatră”

Publicat

Drumul județean 107 V, ce face legătura între Fărău, Alecuș și Sânmiclăuș, arată exact ca în perioada medievală. Acoperit cu pietriș sau din pământ, această porțiune de drum reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi, care ajung să se gândească doar la nota de plată către mecanicii auto după ce îl traversează cu mașinile. „Este mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, vizitat de peste 5.000 de persoane în Noaptea Muzeelor 2019

Publicat

noaptea muzeelor 2019

Noaptea Muzeelor 2019 a atras la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia un număr mare de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 5.200 de persoane au călcat pragul muzeului albaiulian cu ocazia evenimentului organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 19:00 – 01:00. Vezi și VIDEO Noaptea Muzeelor 2019: Istoria prinde viață la Alba Iulia. Reconstituire […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate