Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

De 1 Mai, Marşul Fanfarei din Petreşti. Tradiţie de 140 de ani şi atmosferă de sărbătoare, pe străzile din localitate

Publicat

De 1 Mai, sunteţi invitaţi la Petreşti, unde fanfara din localitate continuă o poveste de 140 de ani, păstrând o tradiţie străveche. În zorii zilei, Fanfara va vesti venirea primăverii, pe străzile din localitate, în haine de sărbătoare și cu șepci împodobite cu flori. Va fi însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate şi atmosferă veselă.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În localitatea Petrești din județul Alba, viața curge altfel, fiind amprentată la fiecare pas de bogata istorie a popoarelor săsești care au ajuns aici de-a lungul istoriei. Cel mai puternic simbol, desprins din vremurile săsești este Fanfara Petrești, înființată în anul 1879, este cea mai longevivă fanfară a României, anul acesta aniversând 140 de ani glorioși de existență, transmit organizatorii.

Fanfara a dăinuit în timp trecând prin cele două războaie mondiale și momente de declin, însă istoria bogată și notele muzicale de inspirație săsească și măreția sa nu au pălit niciodată.

În cinstea trecutului grandios și din dorința de a vesti venirea primăverii, Fanfara Petrești realizează anual în pași glorioși marșul de 1 Mai. Tradiție străveche, care se derulează ritualic de 140 de ani fără întrerupere, defilarea de 1 Mai începe în zorii zilei, la ora 6.00, instrumentiștii având haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori, simboluri ale primăverii.

fanfara petresti

Membrii fanfarei se strâng în cerc, simbol al unității, la intersecția străzilor 1 Mai, Mihai Viteazul și Valea Sebeșului, intonând vocal versurile melodiei ”Der Mai ist gekommen”.

Apoi încep plini de entuziasm să colinde străzile Petreștiului, oprindu-se la fiecare poartă la care sunt întâmpinați de petreștenii iubitori de tradiție. Fanfara este însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate și se manifestă printr-un ritm vesel de sărbătoare.

Fanfara Petrești s-a tranformat în anul 2010 în Asociația Fanfara Petrești fiind susținută prin sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș și Consiliului Local Sebeș și prin devotamentul și entuziasmul celor 25 de membri, motivați de pasiunea pentru muzică, care fac posibilă continuitatea tradiției și culturii.

Până în prezent Fanfara Petrești a fost prezentă la zeci de activități culturale, marșuri oficiale precum și evenimente speciale, generând de fiecare dată o atmosferă perfectă, în ton cu emoțiile momentului.

Asociația Fanfara Petrești creează prin repertoriul bogat o atmosferă de sărbătoare perfectă pentru evenimentele marcante din viața oamenilor, fie ele fericite precum aniversări sau nunți cât și nefericite precum conducerea pe ultimul drum a celor dragi.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit în sensul giratoriu, pe Bulevardul Revoluției

Publicat

Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 17.40, în sensul giratoriu aflat la intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989 și strada Toporașilor din Alba Iulia.   Din primele informații de la fața locului, în incident au fost implicate două automobile, o Dacia și un automobil marca Skoda.   Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația pentru construirea unei clădiri ce va servi drept spațiu de parcare cu parter și trei etaje pe strada Arnsberg. Prin acest proiect, administrația locală vrea să asigure 150 de locuri de parcare noi, în regim supraetajat. Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: COD GALBEN de FURTUNĂ în ALBA. Averse, descărcări electrice, grindină și vânt puternic. Localități vizate

Publicat

furtuna

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, vineri după-amiază. UPDATE: Până la ora 18.00 sunt vizate localitățile: Blaj, Jidvei, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șpring, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Roșia de Secaș, Ohaba, Cenade, Doștat. Până la ora 16.30, sunt vizate localitățile Aiud, Teiuș, Baia de Arieș, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „În zorii dictatorilor”, spectacol de teatru inedit, despre istoria cenzurii și a terorii, prezentat de liceeni din Aiud

Publicat

Istoria ca fluviu al memoriei, o memorie încărcată de simboluri ale terorii a fost adusă în prezent în cadrul spectacolului de teatru „În zorii dictatorilor” , desfășurat în perioada 15-17 iulie la Aiud. Zece elevi ai Colegiului Național ”Titu Maiorescu” Aiud, alături de colegii lor din Hida, județul Sălaj și de actori și muzicieni profesioniști […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate