Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor: Conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” intenţionează reintroducerea testelor de admitere la facultăţi

Publicat

Conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca intenţionează să reintroducă examenele de admitere pentru intrarea la facultate. Potrivit rectorului Ioan Aurel Pop, această măsură se va aplica doar de anul viitor.

Între timp, elevii care se pregătesc să intre la facultate trebuie să ştie că, în acest an, UBB va ţine cont doar de mediile de la bacalaureat, dar nu şi de cele din timpul anilor de liceu.

„Vom ţine seama de mediile de la bacalaureat, dar nu vom putea ţine seama de mediile de pe parcursul anilor de studiu. Fiecare facultate este liberă să îşi includă şi alte criterii legate, în general, tot de Bacalaureat. Se vor adăuga, de exemplu, notele de la bacalaureat la materiile specifice. Vom avea în acest an un număr mai mic de locuri bugetate pentru studenţi, dar acesta se adecvează situaţiei demografice. În ultimii ani a scăzut populaţia şcolară şi universitară. UBB putea spune până nu de mult că are 55.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi, iar în acest an sunt circa 44.000. În 10 ani, am scăzut cu 10.000 de studenţi”, a spus rectorul.

„Necesitatea reintroducerii testelor de admitere ţine de brandul unei universităţi. UBB este o universitate de cercetare avansată şi de educaţie, care are pretenţia că trebuie să ştie pe cine primeşte”, a explicat Ioan Aurel Pop. Rectorul susţine că, reintroducerea testelor de admitere nu înseamnă că tinerii mai puţin pregătiţi nu vor avea o şansă la facultate ci doar că, din punct de vedere al pregătirii, cu acei studenţi va trebui lucrat diferenţiat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax