Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor: Copiii ar putea avea card de sănătate. Bănicioiu: „Vreau să extindem varianta informatică şi pentru categoria 0-18 ani”

Publicat

card sanatate Copiii ar putea avea card de sănătate, potrivit Ministrul Sănătăţii, care a anunţat că această prevedere ar putea intra în vigoare încă din primăvara anului viitor. În ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie a copiilor, Nicolae Bănicioiu a declarat că nu s-a ajuns încă la o formă finală a proiectului, acesta urmând să fie discutat în Parlament.

„Vreau să extindem varianta de card, varianta informatică şi pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor, probabil, dau orientativ lunile martie-aprilie anul viitor, cand ar putea intra în vigoare. Identificăm în momentul de faţă modalitatea cea mai uşoară de implementare”, a afirmat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte proiectul de lege care prevede obligativitatea unor vaccinuri, dar şi pedepse aspre pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor, Ministerul Sănătăţii dă asigurări că va garanta necesarul de doze prin înfiinţarea unei baze de date şi prin demararea din timp a procedurilor de achiziţii.

Vezi şi OPT VACCINURI obligatorii pentru copiii care vor fi înscrişi la grădiniţe şi şcoli. Prevederi din legea pregătită de minister

„Mie mi se pare o propunere destul de reuşită, e adevărat că am şi eu câteva amendamente legat de această problemă cu cei care să zicem că refuză vaccinul şi atunci, părinţii lor de fapt refuză, şi atunci într-adevăr ar avea o problemă de a-şi continua activitatea şcolară.

Deci, deocamdată nu este sancţionat nimeni, nu se pune problema. Şi aţi văzut că intenţia, şi a lor, a fost aceea de a nu sancţiona familiile. Este vorba de instituţii”, a precizat ministrul.

sursa: digi 24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax