Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

De anul viitor, salariul minim pe economie va fi în valoare de 700 de lei

Publicat

În şedinţa de Guvern de miercuri, cuantumul salariului minim garantat pe economie, începând cu 1 ianuarie 2012 a fost stabilit la suma de 700 de lei.

Astfel, dacă anul acesta valoarea venitului minim garantat era de 670 de lei, pentru un angajat cu normă întreagă, din 2012 acesta creşte cu aproximativ 30%. Noul cuantum va fi aplicat atât persoanelor salariate din sectorul privat, cât şi în cel de stat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, „valoarea aprobată prin Hotărâre de Guvern acoperă în totalitate indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat pentru anul 2012.

De această măsură vor beneficia 790.677 persoane, din care 125.762 sunt bugetari. Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit de Guvern.

Potrivit Codului Muncii art.164(1), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată corespunzător programului normal de muncă se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax