Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor, tarifele de roaming vor fi identice cu cele din țară. Propunere aprobată de Comisia pentru industrie a Parlamentului European

Publicat

Anul viitor vine cu schimbări majore în ceea ce privește comunicarea în țările UE. Comisia pentru industrie a Parlamentului European a aprobat ca din data de 15 decembrie 2015 apelurile SMS-urile și emailurile trimise din străinătate de pe telefonul mobil să nu ne coste mai mult decât cele din propria țară.

În data de 18 martie, comisia a aprobat ca tarifele de telefonie mobilă și internet efectuate în străinătate să nu ne mai golească buzunarele. Astfel că, din data de 15 decembrie a anului viitor, apelurile, sms-urile sau emailurile vor avea același cost, indiferent dacă ne aflăm în țară sau în alt stat UE. Legislația trebuie aprobată de Parlamentul European în plen și Consiliu, înainte să intre în vigoare.

UE a redus treptat costurile roaming-ului din 2007. Dacă în primul an de integrare în Uniunea Europeană, un minut în roaming ne costa 49 de eurocenți în 2014, tariful pe minut a scăzut la 19 eurocenți.

Costurile apelurilor și sms-urilor în roaming au scăzut cu 80% din 2007 (iar costurile datelor cu 91%). Cu toate acestea, 28% din călătorii UE încă își țin telefonul închis când merg în altă țară, pentru a evita costurile de roaming, conform unui sondaj al Comisiei Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax