Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De anul viitor, taxe în Cetate. Primarul Mircea Hava: „Oriunde în lume, dacă vrei să vezi ceva interesant trebuie să plăteşti”

Publicat

De anul viitor, turiştii dar şi albaiulienii care vor dori să parcheze maşina în zona istorică vor fi nevoiţi să plătească. Primarul municipiului Alba Iulia a declarat că nu va fi bilet de intrare în Cetate, mai exact în spaţiul public, ci doar în zonele din jurul Cetăţii. Administraţia locală vrea să aplice taxă de intrare în zona istorică pentru că turiştii care anual ajung în oraşul nostru au lucruri interesante de văzut şi de vizitat. 

După finalizarea lucrărilor la Latura de Vest a Cetății, respectiv în zona Catedralei Ortodoxe, intrarea în Cetate va fi controlată, a mai anunțat Mircea Hava. Cei care vor dori să intre cu maşinile sau autocarele trebuie să plătească un bilet de intrare, în schimb pietonii care doresc să viziteze Piaţa Cetăţii, şanţurile şi traseele nu vor fi nevoiţi să plătească.

Sistemul pe care doreşte să îl aplice administraţia locală nu este cu nimic ieşit din comun faţă de Occident. Primarul a dat doar un exemplu din experiența sa recentă din Portugalia, unde, pentru a vizita, de exemplu, o biserică, se putea intra, dar pentru a vedea anumite artefacte sau obiective importante din interior, se cerea o taxă. Cam acelaşi procedeu se va aplica şi în Alba Iulia.

De asemenea, după terminarea lucrărilor de punere în valoare a Castrului Roman, cei care vor dori să îl viziteze vor fi nevoiţi să plătească o taxă de intrare, chestiune valabilă și în cazul celorlalte două obiective aflate acum în proces de reabilitare pentru punerea în valoare.

Totuşi, primarul a declarat că „dacă ar fi să pun o taxă în Cetate, pentru albaiulieni nu ar fi foarte mult” şi că urmează să fie găsită şi o soluţie pentru ca aceia care vor vizita zona Cetăţii să poată dovedi că sunt din judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ovidiu

    miercuri, 21.08.2013 at 17:43

    pune taxe frate , pune cat mai multe taxe ca si ponta …in curand vei ramane cu ele daca nu infunzi puscaria..oricum ..nu cred ca ai uitat , DNA -ul ii pe urmele tale si in curand tu si cu mister Corint o sa sfarsiti dupa gratii.

  2. Pingback: FOTO: Din 15 octombrie, se va putea face turul complet al Şanţurilor Cetăţii din Alba Iulia. Vor fi terminate lucrările pe Latura de Vest | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax