Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început Recensământul Locuinţelor şi al Populaţiei. Vezi formularele pe care va trebui să le completezi

Publicat

De joi a demarat Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, iar, până în 31 octombrie, vă puteţi aştepta ca recenzorii să vă bată la uşă. Pentru a fi pregătiţi să răspundeţi întrebărilor ce urmează să vă fie puse, vă prezentăm formularele pe care va trebui să le completaţi.

Conducerea Direcţiei Regionale de Statistică Alba a precizat că municipiul Alba Iulia a fost împărţit în 340 de sectoare, iar fiecărui sector îi revine în medie apriximativ 100 de locuinţe. Recenzorii vor porni de dimineaţa şi vor ajunge la aproximativ 6-10 locuinţe pe zi. În cazul în care proprietarul nu va fi găsit acasă, recenzorii îi vor lăsa în poştă o înştiinţare pe care va fi trecută ora şi data la care va reveni. Directorul adjunct al instituţiei, Anton Şanta a informat că nu toate întrebările din formulare sunt obligatorii. Spre exemplu, în ceea ce priveşte rubricile care fac referire la etnie, dificultăţi locomotorii, religie sau alte date cu caracter strict personal, nu este esenţial ca acestea să fie completate. În ceea ce priveşte necesitatea declarării Codului Numeric Personal, Şanta a precizat că aceasta este obligatorie şi că CNP-ul va folosi pentru verificarea corectitudinii înregistrării persoanelor în gospodării. Directorul adjunct a ţinut să sublinieze încă o dată că toate informaţiile cerute de recenzori sunt protejate de confidenţialitate.

Este important de precizat că locuitorii care refuză să răspundă solicitărilor recenzorilor riscă amenzi ce pornesc de la 1.500 de lei şi care pot ajunge până la 4.500 de lei.

La nivelul judeţului Alba au fost stabiliţi 1.895 de recenzori, dintre care 341 doar în municipiul Alba Iulia. De asemenea, au fost contractaţi 280 recenzori şefi şi 11 responsabili de circumscripţii, în judeţ, iar 49 recenzori şefi şi 5 responsabili de circumscripţii sunt în municipiul Alba Iulia. Vedeţi aici formularele pe care va trebui să le completaţi:

chestionar gospodărie
chestionar persoane
chestionar locuinţe

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax