Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproximativ 160 de elevi de clasa a VIII-a din Alba susţin examenele de CORIGENȚĂ. Se pot înscrie pe locurile rămase libere la licee

Publicat

elevi

În perioada 18-20 august, intră în testări de corigenţă elevii de clasa a VIII-a. Aproximativ 160 de candidaţi din judeţul Alba vor susţine examenul de corigenţă, astfel că cei care promovează au şansa de a se înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere. Pentru aceştia mai este o a treia sesiune de corigenţe, care se va desfăşura în perioada 1 – 5 septembrie.

De luni, 18 august şi până pe 20 august, elevii din clasa a VIII-a, care vor susţine examenul de corigenţă. Cei care vor obţine notă de trecere se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere. Repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământ special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 18 – 20 august, respectiv 6 – 7 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1 – 5 septembrie.

Elevii corigenţi care se vor prezenta la primele două sesiuni de corigenţe dar nu vor promova examenele vor fi declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiune din luna septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax