Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

De ASTĂZI: Exercițiu de testare online pentru Bacalaureat 2020, în județul Alba. Variante pentru elevii de clasa a XII-a

Publicat

laptop calculator

Inspectoratul Școlar Județean  (IȘJ) Alba începe astăzi exercițiul de testare online – probe scrise pentru examenul de Bacalaureat. Testările nu sunt obligatorii, însă elevii din clasele a XII-a au posibilitatea să-și verifice cunoștințele acumulate.

Luni, 23 martie, aceștia vor putea rezolva subiecte la Limba și literatura română.

VEZI și BACALAUREAT 2020: Modele de SUBIECTE și BAREME actualizate pentru examen. Calendar pentru absolvenții de liceu

Subiectele sunt elaborate de IȘJ Alba, cu respectarea modelului oficial (conform OMEN Nr. 4950/2019 din 27 august 2019) și transmise unităților de învățământ, ai căror directori le vor trimite mai departe, prin e-mail, elevilor.

Testarea începe la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Lucrările le vor trimite tot prin e-mail. Fiecare școală decide dacă va trimite lucrările elevilor în format electronic sau letric, profesorilor evaluatori.

VEZI AICI: BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Modele de subiecte

A doua testare similară a fost anunțată pentru miercuri, 25 martie, la Matematică sau Istorie, în funcție de profil, de la ora 9:00.

Precizările IȘJ Alba: ”Nu este vorba despre simularea națională a probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, ci de o testare județeană. Exercițiul de testare online a fost propus după discuții purtate cu elevii din Consiliul Județean al Elevilor și cu profesori care predau la clasele a XII-a, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele pornind de la un subiect unic. Probele se desfășoară doar în format on-line, iar participarea elevilor nu este obligatorie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax