Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Festin” de bunătăţi la Târgul „Gustos de Alba” din Piaţa Pascu. PROGRAMUL pregătit pentru vizitatori

Publicat

Începând de vineri şi până duminică, în Piaţa Pascu din Cetate, produse tradiţionale şi mirosuri îmbietoare îi aşteaptă pe toţi albaiulienii şi nu numai, între orele 10.00 şi 19.00. Este vorba de cea de-a V-a ediţie a Târgului „Gustos de Alba”, care se va desfăşura în perioada 23-25 mai. Din program nu vor lipsi demonstraţiile culinare, precum pregătirea balmoşului, alesul untului şi Înturnatul de Cărări, spectacol de dans popular maghiar, operă în piaţă şi concursuri cu premii. Evenimentele sunt destinate oaspeţilor de toate vârstele.

Cei care vor să guste din produsele tradiţionale ale judeţului sau se le cumpere pentru consum au ocazia în următoarele trei zile la Târgul „Gustos de Alba”. Un „festin” de bunătăţi aduse la Alba Iulia de producători din Alba.

Acest târg are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria alimentară şi a valorilor tradiţionale culinare locale.

Expozanţii sunt producătorii de pâine şi produse de patiserie, brânzeturi, cultivatori de legume, viticultori şi alţii. Cei care vor vizita târgul vor putea cumpăra ouă, miere şi produse apicole, brânzeturi, carne şi preparate din carne, pâine şi produse de panificaţie, prăjituri şi patiserii, vinuri şi multe preparate tradiţionale din bucătăria judeţului Alba.

De asemenea, vor putea achiziţiona legume proaspete de sezon, dar şi gemuri, dulceţuri, siropuri, toate de casă, fireşte, oferite de micii producători din tot judeţul.

Sunt preparate la târg, chiar sub ochii vizitatorilor, o serie de produse culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba.

Programul Târgului “Gustos de Alba”, ediţia a V-a

Vineri, 23 mai

17.00 – Spectacol de dans modern

18.00 – Balmoş, demonstraţie culinară

Sâmbătă, 24 mai

10.00- Platoul Gustos de Alba, concurs

11.00 – Opera în piaţă

12.00 – Alesul untului, demonstraţie culinară

Duminică, 25 mai

10.00- Spectacol de dans popular maghiar

11.00 – Recunoaşte condimentul, concurs

12.00 – Înturnat de Cărări, demonstraţie culinară

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax