Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De astăzi, imunizarea cu AstraZeneca se face și fără programare. În platforma de vaccinare se vede poziția în lista de așteptare

Publicat

Începând de vineri, 16 aprilie, oricine vrea să se vaccineze poate să se prezinte într-un centru care administrează AstraZeneca și va fi vaccinat, fără programare.

Doritorii au nevoie doar de buletin și de o stare bună de sănătate. Asta înseamnă să nu aibă simptome specifice de Covid, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-o postare pe Facebook.

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni”, au scris reprezentanții CNCAV pe Facebook.

În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19.

Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, precizează autoritățile.

Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

97000 de locuri disponibile la programare

De asemenea pe platforma de programare la vaccinare de acum se poate vedea:

– poziția în lista de așteptare;

– capacitatea de vaccinare.
 
CNCAV anunță că sunt aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze de vaccin. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi. 

România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare. În urmă cu câteva zile, era pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

Guvernul a comandat încă 4 milioane de doze de vaccin Pfizer

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi încă o comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer, constând în peste 4 milioane de doze.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Memorandumul cu tema: Aprobarea semnării celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer pentru o cantitate de 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Conform documentului, Ministerul Sănătăţii primeşte aprobarea de a încheia o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

Un număr de 302 042 de doze vor fi disponibile din trimestrul al doilea.

„Continuarea şi accelerarea campaniei de vaccinare reprezintă unul dintre obiectivele importante. Astăzi, am aprobat achiziţionarea unui număr suplimentar de vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Florin Cîţu, premierul României.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax