Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Începe curățenia de primăvară în Cealaltă Capitală. Albaiulienii se pot debarasa de toate deșeurile din gospodărie

Publicat

ziua curateniei Păstrând același mecanism de desfășurare ca în anii trecuți, Primăria Alba Iulia anunță începerea celei mai ample campanii de curățenie de peste an. Locuitorii  au posibilitatea de a se debarasa de toate tipurile de deșeuri. Abonații casnici și reprezentanții asociațiilor de proprietari trebuie să știe că în perioada 28 martie – 9 aprilie se acționează în Cetate, Tolstoi și localitățile aparținătoare Pâclișa și Micești. Între 11-22 aprilie acțiunile de curățenie vizează zona centrală a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos și Oarda de Sus. Ultima etapă, 23-30 aprilie, va acoperi cartierele Ampoi 1,2,3, Bărăbanț și zona industrială.

Dincolo de măsurile clasice (măturare, spălare, curățare rigole etc.), locuitorii se pot debarasa de tot ce le prisosește fără a le fi încărcata factura. Practic, este o invitație pentru toți de a se alătura unui efort comun prin igienizarea spațiilor comune din zonele de locuit, a curților și a aleilor pietonale, transmit reprezentanţii Primăriei.

„Absolut orice tip de gunoi se ridică. Important e să se facă anunțul acolo unde trebuie, la dispeceratul Polaris. N-ar fi rău să existe puncte de concentrare a deșeurilor pentru a fi mai ușor de ridicat. Oricum am privi lucrurile, la Alba Iulia stăm bine cu demnitatea administrativă. Anotimpul asta frumos cere și un “restart” la capitolul curățenie de orice fel. Avem cele mai performante utilaje, disponibilitate, deci rămâne să răspundem solicitărilor locuitorilor” a declarat primarul Mircea Hava.

Echipele și utilitarele de transport vor fi ghidate către punctele indicate de administratori sau locuitori. Este de dorit că depozitarea temporară a deșeurilor să se facă de către locuitori în zone accesibile pentru mașinile Polaris. Tot în această perioadă sunt tolerate “derapajele contractuale”, abonații casnici având la dispoziție o perioada de trei săptămâni pentru a se debarasa la eurocontainere de orice le prisosește, mai puțin echipamente electrice, pentru acestea fiind organizată o campanie de colectare în șase puncte din oraș (din 21 martie).

Pentru toaletarea arborilor, albaiulieni se pot adresa Serviciului Administrare Activităților Domeniului Public – tel 0372 586453.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax