Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început implementarea a 8 proiecte prin care se acordă subvenții de 40 de milioane de euro pentru crearea a 6.400 de locuri de muncă pentru absolvenți

locuri munca

Publicat

La 1 iulie 2014, va începe implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subvenții în valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenți, a anunțat, luni, Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT). Subvențiile, în valoare totală de 40 de milioane de euro, sunt destinate firmelor ce angajează tineri absolvenți din unitățile de învățământ liceale și universitare, absolvenți ai promoției 2014.

„Cu ajutorul acestor proiecte, prin cele 40 de milioane de euro, se vor crea aproximativ 6.400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenți. Așa cum am promis, de la 1 iulie, vom începe implementarea lor’, a declarat ministrul de resort, Florin Nicolae Jianu.

Potrivit sursei citate, sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenții de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenții de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni.

Începând cu data de 1 iulie 2014, va începe implementarea acestor proiecte, metodologia de aplicare urmând a fi afișată pe site-ul DIMMMAT, www.imm.gov.ro în cel mai scurt timp posibil.

Luni, 30 iunie 2014, au fost semnate cele 8 proiecte depuse în cadrul apelului nr.166 D.M.I. 2.1 POSDRU—,, Locuri de muncă subvenționate’. Obiectivul acestor proiecte vizează susținerea angajării tinerilor absolvenți și dinamizarea activității în mediul privat.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax