Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI a intrat în vigoare coplata: Pacienții Spitalului Județean Alba vor plăti o taxă unică de 5 lei la externare

Publicat

Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a hotărât suma pe care pacienţii trebuie să o plătească la externare, începând cu 1 aprilie, data la care va intra în vigoare legislaţia privind coplata. Taxa care se va percepe va fi de 5 lei, cea mai mică sumă prevăzută de legea coplăţii.

Banii care vor rezulta din această taxă vor fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie a vizitatorilor, dezinfectant, botoşei de spital, pelerine şi alte  materiale utilizabile în acelaşi scop.

„Pacienţii Spitalului Judeţan de Urgenţă Alba vor plăti, indiferent de serviciile medicale de care vor beneficia, suma minimă prevăzută de lege. Aceată taxă va fi plătită pe secţia unde au fost internaţi la momentul la care li se va întocmi biletul de externare. Încercăm să evităm prin acestă măsură aglomeraţia care s-ar putea produce la casierie şi care ar deranja pacienţii”,  a explicat economistul Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, aprobat după dezbaterea de Guvern de miercuri, 20 martie, coplata va fi introdusă doar pentru internări continue şi va fi platită la externare. Coplata va avea o valoare cuprinsă între 5 şi 10 lei, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Pacienții vor plăti acești bani la externare indiferent dacă au dat sau nu șpagă la medic sau au fost trimiși să-și cumpere medicamente de la o farmacie din afara spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Razvan Popa

    luni, 01.04.2013 at 17:11

    Multumim USL

    • cucu

      luni, 01.04.2013 at 23:54

      cu placere…..o sa ai mai multe motive sa ne multumesti, acesta e doar inceputul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax