Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început Programul “Rabla” pentru persoane juridice şi instituţii publice. Primăria Abrud primeşte tichet de 6.500 lei. Vezi cererile respinse

Publicat

De joi, 25 iulie, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în Programul “Rabla” se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz. Potrivit listei publicate pe site-ul Administraţia Fondului pentru Mediu (ANM), Oraşul Abrud primeşte finanţare de 6.500 de lei, iar Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia i-a fost respinsă cererea.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat închiderea primei etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2013”.

În această sesiune, 570 de dosare au fost depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice, dintre care 81 de dosare au fost acceptate pentru 378 autovehicule şi 125 de dosare au fost respinse.

Potrivit listei persoanelor juridice şi a instituţiilor publice care au fost acceptate şi respinse în Program, publicată pe site-ul AFM, din Alba, Oraşul Abrud primeşte finanţare în valoare de 6.500 de lei, iar solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia a fost respinsă. Motivul este prezentarea unui certificat de atestare fiscală expirat.

Prin Programul ”Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. Cumularea eco-tichetului cu tichetul „Rabla” este posibilă în cazul achiziționării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6; achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce Co2 mai mică de 100g/km; achiziționarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea întocmirii unui nou dosar de finanţare şi să-l depună la sediul AFM, în vederea participării la Program, până la data de 31 august 2013.

Fondul pentru Mediu emite în acest an 20.000 de tichete prin Programul “Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Pentru sesiunea 2013 se utilizează un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, în 2012.

Citeşte AICI mai multe detalii despre Programul „Rabla”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax