Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Sărbătoarea Muzicii”: Un sfârşit de săptămână cum nu s-a mai văzut în Alba Iulia. Vezi programul

Publicat

Albaiulienii ar putea să-şi facă rezerve de energie încă de pe acum, pentru că weekend-ul 11-13 mai va fi unul cum nu s-a mai văzut în Alba Iulia. Este vorba despre prima ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Muzicii”, care înseamnă concerte extraordinare de muzică de înaltă clasă, elegantă şi rafinată, sofisticată, clasică, veche, nouă şi modernă. În Piaţa Cetăţii (pe strada pietonală Mihai Viteazul, în faţa Universităţii „1 Decembrie 1918”), în cele trei seri vor cânta trupe europene şi româneşti, de la stilul Acapella la Bossa Nova, de la operetă pentru copii la „Carmina Burana”. Piesa de rezistenţă este trupa franţuzească Nouvelle Vague, un eveniment pentru care deja fani din toată ţara şi-au anunţat prezenţa.

„Sărbătoarea muzicii” începe vineri, 11 mai, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia (în zona din faţa Universităţii „1 Decembrie 1918”). Tema centrală a evenimentului este „Acapella”: 4 trupe din Europa (Cantabile din Londra, Die Medls din Germania, Juke Box Trio din Rusia, Vocal Tempo din Cuba) vor cânta în acest stil sâmbătă, iar seara va fi încheiată apoteotic cu mult-aşteptatul concert Nouvelle Vague. Duminica este dedicată muzicii clasice de filarmonică şi va aduce cel mai mare concert de acest gen care a existat vreodată în Alba Iulia: 120 de muzicieni din două filarmonici, pe scenă. Concertele vor începe după ora 19.00.

Vă prezentăm programul evenimentului:

Vineri: Ora 21.00 – Concert Angela Similea şi Ovidiu Comornic şi trupa lui

Sâmbătă: Ora 19.00 – Concert „Acapella” cu trupele: Cantabile din Londra, Die Medls din Germania, Juke Box Trio din Rusia, Vocal Tempo din Cuba.

Ora 22.00 – Concert Nouvelle Vague

Duminică: Ora 11.00 – Operetă pentru copii „Hansel şi Grätel”, Filarmonica din Timişoara

Ora 21.30 – „Carmina Burana”, Filarmonicile din Cluj şi Sibiu

În prima zi a „sărbătorii muzicii”, elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia vor participa la workshop-uri ţinute de trupa Cantabile din Londra.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, iar costul total al acestuia a fost de aproximativ 100.000 de euro, sumă din care un sfert a costat trupa Nouvelle Vague, cu tot ce implică venirea lor.

Vedeţi mai jos un videoclip live cu franţuzoaicele de la Nouvelle Vague.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionescu Stefan Daniel

    marți, 08.05.2012 at 09:54

    Extraordinar! Asa trebuie facuta promovarea orasului nostru! Suntem un exemplu pentru alte orase din Romania!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax