Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Tarifele pentru şcoala de şoferi se scumpesc. Cu până la 30 la sută. Ce spun instructorii auto

Publicat

Preţurile pentru şcolarizarea noilor şoferi vor creşte cu până la 30 la sută, estimează instructorii auto de la 1 iulie, de când intră în vigoare noi reglementări impuse de Autoritatea Rutieră Română (ARR). Aceasta are în vedere monitorizarea exactă a perioadelor şi orelor de practică pe care le fac viitorii şoferi şi în acest sens fiecare şcoală de şoferi va trebui să-şi achiziţioneze a aplicaţie electronică. În plus, şoferii care au deja permise vor plăti, din iulie, şi amenzi mai mari pentru că va creşte punctul de amendă.

Citeşte şi Cresc salariile, cresc și amenzile. Cât vei plăti minim dacă încalci regulile de circulație și ești prins de poliție

Prin această aplicaţie, şcolile de şoferi vor ţine şi vor înregistra toţi cursanţii la Autoritatea Rutieră Română. Regulile care intră în vigoare de la 1 iulie sunt prevăzute de Ordinul ministrului Transporturilor nr. 75/2014. Prin acesta, se introduce registrul unic de evidenţă a cursanţilor, cu datele de identificare ale fiecărei persoane din această categorie, numărul contractului de şcolarizare, numărul şi data orelor de conducere efectuate. Dacă nu înregistrează datele în evidenţa electronică, instructorii auto riscă amenzi.

Instructorii auto spun că se aşteaptă la creşteri ale preţurilor pentru şcolarizarea celor vare vor să obţină permisul cu până la 30 la sută, având în vedere că trebuie să cumpere aplicaţia şi sunt limitate orele la 210 pe lună, de la începutul acestui an. Ştiu din practică situaţii când “elevii” cer modificarea programării şi atunci rezolvarea va fi mai grea, pentru că ori riscă să fie pus absent ori să fie înlocuit cu altă persoană, iar amenda de la ARR ajunge şi la 8.000 de lei amendă pentru instructor.

Ordinul care limitează numărul de ore a fost atacat în justiţie, care a dispus suspendarea aplicării acestuia. Însă Ministerul Transporturilor a emis un alt ordin, care conţine exact aceleaşi prevederi, mai susţin instructorii.

Pe de altă parte, reprezentanţii unor şcoli de şoferi spun că registrul unic permite reglementarea evidenţierii orelor efectiv lucrate de instructori.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax