Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De Black Friday, magazinele online înregistrează un trafic de până la cinci ori mai mare. Crește riscul atacurilor cibernetice

Publicat

De Black Friday, magazinele online înregistrează un trafic de până la cinci ori mai mare decât în mod normal. Prin urmare, riscul prăbuşirii platformelor online şi al atacurilor cibernetice creşte exponenţial.

Avertismentul vine din partea celui mai mare broker de software din regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE), într-o analiză publicată luni.

„Importanţa software-ului achiziţionat în mod legal, fie că este nou sau second-hand, nu poate fi supraestimată, în special în contexte cu mize mari precum Black Friday.

Aceasta garantează că atât vânzătorul, cât şi consumatorul sunt protejaţi, că sistemele funcţionează fără probleme şi că vulnerabilităţile potenţiale sunt reduse la minimum.

Programele software ilegale, în special cele descărcate de pe site-uri web înşelătoare, pot veni la pachet cu viruşi.

Acest risc este agravat în perioade precum Black Friday, când utilizatorii pot fi tentaţi să descarce versiuni la preţ ultra-redus sau chiar gratuite de software premium”, a declarat Ionuţ Les, country manager pentru România al Forscope, citat de Agerpres.

De Black Friday. Peste 40% din volumul total de atacuri cibernetice ţintesc companiile mici

Conform analizei citate, din volumul total de atacuri cibernetice, peste 40% ţintesc companiile mici, pentru că acestea au şi cele mai mari dificultăţi în gestionarea unor bugete IT în creştere.

„Platformele de comerţ electronic care utilizează software legitim, în special în sistemele lor de backend, în gateway-urile de plată şi în gestionarea datelor, sunt mai puţin expuse la a suferi încălcări ale securităţii.

Acest lucru garantează că datele clienţilor şi informaţiile de plată rămân în siguranţă.

În timp ce un pachet premium poate avea un tarif prohibitiv pentru multe organizaţii, soluţiile software second-hand sau pre deţinute, achiziţionate de la furnizori de încredere şi cu toate actualizările de securitate, pot asigura că atât deţinătorul, cât şi utilizatorii derulează tranzacţii în siguranţă.

Totodată, software-ul autentic – fie la prima deţinere, fie second-hand -, achiziţionat legal, include adesea asistenţă pentru clienţi”, menţionează realizatorii cercetării de specialitate.

Costuri în cazul unei companii care se confruntă cu o încălcare a securităţii datelor

În viziunea Forscope România, o companie care se confruntă cu o încălcare a securităţii datelor suportă costuri care depăşesc trei milioane de euro, ce includ costuri directe (eforturile de remediere, taxele legale şi despăgubirile acordate părţilor afectate etc.), dar şi indirecte (scăderea cotei de piaţă, afectarea reputaţiei şi pierderea încrederii clienţilor).

În plus, trebuie luat în considerare impactul pe termen lung, cum ar fi creşterea primelor de asigurare sau înăsprirea condiţiilor de a obţine împrumuturi bancare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax